РАК 22 юни-22 август

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Рак на 21-ви юни в 19:58 бг.вр.

Девиз: „Без драма животът не е толкова вълнуващ.“ Ключова дума – плодородие.

Четвърти знак от Зодиака. Господар Луна. Елемент вода, качество кардинален, начало на лятото. Женски, отрицателен знак.

Цветът на Рак е оранжево-жълт. Щастливи числа – 2 и 7. Ден – понеделник. Метал – сребро. Минерали –изумруд, опал, лунен камък, аметист, млечно-прозрачни камъни.

Видни личности: Васил Левски, Иван Вазов, Елин Пелин, Димитър Димов, Ърнест Хемингуей, Томас Харди, Ерих Мария Ремарк, Петрарка, Рембранд, Салвадор Дали, Ингмар Бергман, Джина Лолобриджида, Мерил Стрийп, Фрида Кало, Харисън Форд, Жан Кокто, Рембранд ван Рейн, Рокфелер, Юлий Цезар, Ирина Бокова, Ангела Меркел, Принцеса Даяна, Георги Иванов, Далай Лама, .

Ракът, който е воден знак, е много емоционален, интуитивен и съсредоточен в себе си, като в същото време е предприемчив и амбициозен, защото по качество той е кардинален. Поради този парадокс Раците имат доста променливи настроения, но тяхната чувствителност е и тяхното най-голямо предимство. Тя им служи за барометър на емоционалната атмосфера около тях.

Представителите на знак Рак се интересуват живо от това, какво става около тях и по големия свят. Те са умни и проницателни. Освен това те са свързани с миналото, копнеят за домашен уют и емоционална сигурност. Предани, любящи, нежни и даващи подкрепата си на любимите си хора, те са способни да се грижат за другите, но очакват същото от околните си. Всички представители на зодия Рак притежават силно изявен родителски инстинкт, те обичат да глезят децата, приятелите си и любимите си хора.

Каквито и да са техните емоции, те не им пречат да си поставят амбициозни цели и да ги преследват неотклонно. Тяхната решителност е забележителна, въпреки че начинът им на постигане на целите често е доста странен. Тяхната силна памет е още едно важно нещо, което им помага да се справят с трудностите, но и тя им пречи да прощават и да се справят с емоционалните си проблеми. Често подвластните на Луната Раци са с много променливо настроение. Понякога те са мили и отзивчиви, понякога – нервни и раздразнителни, а често са и доста манипулативни. Когато се чувстват уязвими, те заемат отбранителна позиция или предпочитат да се скрият в черупката си.

Колкото и непостоянен да ви се струва Ракът на моменти, той може да бъде изключително предан и сантиментален, защото притежава романтична натура. Но съчетава това с пресметливост и практичност. Ракът има силен инстинкт за близост, семейството никога не престава да играе важна роля в живота му, независимо дали тази роля е положителна или отрицателна. Поради неговата силна емоционалност любовните афери го поглъщат, но той се чувства най-добре в една сигурна, традиционна и предана връзка, копнее за човек, с когото да създаде силна духовна връзка. Когато се чувства обичан и ценен, Ракът се отдава до край, но когато нещата не вървят, може да стане доста напечено. Тъй като всички Раци се страхуват от самотата, те могат да започнат да се вкопчат дори в една безперспективна връзка и тогава наистина нещата стават доста неприятни. Вътрешните страхове на Рака са неговата ахилесова пета и не се ли научи да ги преодолява и да се бори с тях, те ще бъдат пречка при всеки „опит за летене”. За лесно ранимата деликатна натура на Рака са достатъчни само една строга дума или груб поглед, за да го уязвят. Ако веднъж сте загубили доверието му, той вече става недосегаем за вас. При него емоционалното състояние е по-важно от физическото. Неговите притеснения и грижи могат да му повлияят негативно, а мимолетната радост – да му вдъхне нови сили.

Ракът е тясно свързан с домашната атмосфера, но това не му пречи да пътува и да търси нови възможности за изява и реализация, а чаят в къщи може да бъде само за релакс. Всички Раци могат да бъдат добри медици, преподаватели, психолози, брачни консултанти, банкери. Те почитат миналото и са патриоти в пълния смисъл на думата. Ракът обича да се подсигурява, да трупа запаси, полезни вещи и пари. Той планира всичко внимателно, предприемайки какъвто и да е ход, винаги мисли за последствията. Рядко действа сам и без застраховка, поради което почти всички начинания се увенчават с успех.

Партньорство. Хармонично с Риби и Скорпион. Нехармонично с Овен, Дева, Козирог, Везни и Телец.

В медицината зодиакален знак Рак отговаря за: стомаха и стомашната област, сърцето и гръдния кош, бюста при жената.

Държави и градове под Рак: Холандия, Нова Зеландия, Северна и Южна Африка, Парагвай, Тунис, Алжир, Амстердам, Милано, Ню Йорк, Манчестър, Стокхолм, Цариград, Магдебург.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!