ЛЪВ 23 юли- 22 август

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Лъв на 23-ти юли в 23:04 бг.вр.

Девиз: „Животът е или дръзко приключение, или нищо!“. Ключова дума – обич.

Пети знак от Зодиака. Господар Слънцето. Елемент огън. Качество фиксиран, средата на лятото. Мъжки, положителен знак.

Цвят – жълт. Щастливи числа – 1, 10 и 4. Минерали –диамант, кехлибар, рубин, гранат, яспис, слънчево-жълти и червени камъни. Ден неделя.

Видни личности: Наполеон Бонапарт, Джузепе Гарибалди, Бенито Мусолини, Фидел Кастро, Никола Гюзелев, Алфред Хичкок, Джордж Бърнард Шоу, Ги дьо Мопасан, Емили Бронте, Димитър Димов, Михаил Белчев, Жаклин Кенеди, Ив Сен Лоран, Коко Шанел, Мадона, Марис Лиепа, Карл Густав Юнг, Беатрикс Потър.

Представителите на зодия Лъв имат многобройни дарби и таланти. Те са дружелюбни, лоялни и жизнерадостни, но много решителни, когато преследват целите си. Всички Лъвове са активни, социално настроени и обичат да се натоварват с куп отговорности, чувстват се щастливи, когато графикът им е пълен. Те се стремят да живеят пълноценно. И тъй като тяхната управляваща планета е Слънцето, те наистина озаряват всяко място, където се намират, блестят с привлекателност и чар – сияйни и горди. Лъвовете са доста суетни и честолюбиви, те ценят блясъка и лукса, притежават аристократични маниери и обичат да бъдат глезени от околните си. Но под тази ярка външност се крие меко и уязвимо сърце и никой Лъв не иска хората да разберат това. Често Лъвът е склонен да казва на околните си това, което искат да чуят, а не неприятната истина, обичат да преувеличават, да разказват истории и да ги украсяват. Но когато е засегнат, един Лъв може да стане арогантен, надменен и тираничен. И в двата случая той театралничи като истински драматичен актьор.

Тъй като е истински идеалист, Лъвът знае какъв трябва да бъде животът, но не е съвсем наясно как да постигне този идеален живот. Освен това в отношенията си с хората, Лъвът е много по-взискателен и контролиращ, отколкото осъзнава, а това неминуемо води до напрежение и неприятности. На него винаги му е трудно да признава грешките си и не търпи критика, дори когато тя е справедлива.

Лъвът е много амбициозен, той търси призвание и мечтае за слава, готов е да работи много интензивно. Всички Лъвове се чувстват силни и значими, когато са на чело, пък макар и на малък семеен бизнес. Те са чудесни актьори, модни дизайнери, дипломати и политици, учители, адвокати. Когато не им върви, те стоически понасят ударите на съдбата с помощта на вроденото си достойнство и изтънченост.

Лъвът обича да е влюбен, той държи и на романтиката, и на символиката в любовните отношения – цветя, вечеря на свещи, скъпи бижута. Често е трудно да му се угоди, макар че той мисли обратното. Когато един влюбен Лъв е щастлив, всичко около него сияе, но когато отношенията се разпадат, тогава става страшно, можете да очаквате ревност и тирания, деспотизъм и арогантност. Повечето Лъвове обичат да имат домашни любимци, най-често – котки и се отнасят към тях като към членове от семейството си, склонни са да ги глезят и да им угаждат до безкрай.

Партньорство. Хармонично с Овен и Стрелец. Нехармонично с Везни, Рак и Скорпион.

В медицината знак Лъв отговаря за сърце, гръб и гръбначен стълб.

Държави и градове под Лъв: Франция, Италия, Румъния и Чехия; Рим, Бристол, Прага, Дамаск, Филаделфия, Чикаго, Бомбай, Оксфорд.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.