СТРЕЛЕЦ 23 ноември – 21 декември

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Стрелец на 23- ти ноември в 06:05 бг време.

Девиз: “Светът принадлежи на смелите.” Ключова дума – стремеж.

Девети знак от Зодиака. Господари Юпитер и Нептун. Елемент огън, качество подвижен. Краят на есента. Положителен мъжки знак.

Цвят – син; виолетов. Щастливо число – 8. Ден – четвъртък. Минерали – лазурит, рубин, тюркоаз, пурпурен аметист, гранат; камъни с червен, зелен или смесен цвят.

Видни личности: Уинстън Чърчил, Бенджамин Франклин, Алберто Моравия, Гюстав Флобер, Джейн Остин, Емили Дикинсън, Лудвиг Ван Бетховен, Ектор Берлиоз, Цанко Лавренов, Стефан Данаилов, Мария Калас, Едит Пиаф, Франк Синатра, Джейн Фонда, Уолт Дисни, Ози Озбърн, Стивън Спилбърг.

Зад нетактичните обноски на Стрелеца се крият подвижен ум и високи нравствени принципи. С неповторимото си съчетание от духовитост, интелект и дръзка устременост той обикновено се нарежда сред победителите.

На външен вид лесно могат да се запомнят. Можете да ги познаете по големия, правилно оформен череп и високото и широко чело. Лицето им е открито, весело и дружелюбно, а движенията им обикновено са бързи. Хората от тази зодия са или високи и добре сложени, или яки и набити с ръст под средния. Високите приличат на расови коне или буйни жребци. По принцип Стрелците са много подвижни. Те не обичат да стоят на едно място. Стрелецът винаги се набива на очи ако не с друго, то поне с изявената си самоувереност и пренебрежение към установените форми на поведение. Той върви по начин, сякаш сериозно се е запътил нанякъде. Без да спира и без да се колебае. Обожава животните, особено по-едрите. Типичните представители на зодията обичат рисковете в спорта, работата си и хобито си. Опасностите ги предизвикват и възбуждат. Малко хора могат да изпитват продължителна неприязън към Стрелеца, защото е ясно, че той не е злонамерен. Освен това Стрелците от време на време правят такива изказвания, че ви карат да се чувствате на седмото небе и замазват всички гафове, които са правили.

Това е огнен знак, затова повечето от Стрелци са екстровертни, разговорливи и контактни. Малцина са болезнено срамежливи и плахи, но и те бликат от оригинални идеи и са не по-малко нетактични от останалите. В действителност точно тихите, срамежливи и затворени Стрелци имат най-големите мечти и най-високите цели. Стрелецът е предприемчив по характер. Неговият ум работи, дори когато езикът му си почива. Общо явление за представителите на тази зодия също така е неподчинението на авторитарността и застоя. Стрелецът никога няма да избяга от битка или да извика за помощ. Обикновено първо говори и действа, а след това мисли за последствията. Стрелецът таи ненавист срещу ограничения, затворен живот, която може да ги доведе и до болестно състояние. Той обожава да пътува. Животът рядко може да сломи представителите на тази зодия, чиито господар е Юпитер. Те са твърдо уверени, че утрешният ден ще бъде по-добър от вчерашния и че днес животът е доста интересен.

Стрелците често носят в себе си философска и религиозна нагласа, но тя не им пречи да имат известна склонност към хазарта. Малко са представителите на тази зодия, които биха устояли на изкушението да заложат няколко банкноти на хазарт.

Едни от най-неприятните качества на Стрелците са тяхната избухливост, непредпазливостта в яденето и пиенето. Не на последно място са прекомерният им сарказъм и ексцентричност, подсилени от великолепните им умствени способности, както и тяхната неспособност да пазят тайна. Когато е предизвикан, Стрелецът е опасен противник, защото знае как да се прицели и да улучи жертвата си. Стрелите му рядко пропускат целта. Техните върхове са напоени с духовитост и находчивост и могат да пробият и най-здравата броня. Те притежават невероятна памет, но въпреки това могат да забравят къде са си оставили палтото.

Стрелците са готови да рискуват и в името на любовта. Те безразсъдно се впускат в романтични любовни увлечения, но често се отдръпват, ако стане дума за брак. Мислят внимателно по въпроса и правят решителна стъпка, която обаче обикновено се оказва погрешна. Стрелецът проявява възхитителна топлота в любовните си връзки, но не е лесно да бъде хванат под чехъл.

В медицината Стрелец отговаря за бедрата и ханша.

Партньорство. Хармонично с Лъв, Овен и Стрелец.

Държави и градове под Стрелец: Унгария, Испания, Мадагаскар; Авиньон, Будапеща, Щутгард и Толедо.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.