ВОДОЛЕЙ 20 януари – 19 февруари

През 2020 Слънцето влиза в знак Водолей на 21 януари в 09:59 бг вр.

Девиз: „Предпочитам да съм странен, а не скучен.“ Ключова дума – алтруизъм.

Единадесети знак от Зодиака. Господари Уран и Нептун. Елемент въздух. Качество неподвижен. Средата на зимата. Мъжки положителен знак.

Щастливо число – 4 и 13, цвят – виолетов; зелен и електриков, ден – събота, скъпоценни минерали – аквамарин, тюркоаз, сапфир, кехлибар, розов топаз, гранат.

Видни личности: Цар Борис III, Стефан Стамболов, Франклин Рузвелт, Ейбрахам Линкълн, Роналд Рейгън, Пу И, Жана Д’Арк, Атанас Буров, Томас Едисон, Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, Владимир Димитров-Майстора, Едуар Мане, Франц Шуберт, Волвганг Амадеус Моцарт, Китаро, Елена Николай, Катя Попова, Владимир Висоцки, Съмърсет Моам, Джон Траволта, Ванеса Редгрейв, Жана Моро, Христо Стоичков, Ванга.

Родените под знака на Водолей притежават рядко широк мироглед. Те са чужди на всякакви ограниченост и предразсъдъци. Идеалите им са равенство, братство, всеобща любов, невмешателство, стремеж към истината, експериментиране, самовглъбяване. Астрологията буквално казва: „Онова, което Водолеите мислят днес, светът ще го мисли след петдесет години.” С пълно основание този слънчев знак е считан за знак на гениалността, защото над седемдесет процента от най-бележитите личности на човечеството са Водолеи, или с асцендент Водолей. Известно е също, че границата между гениалността и лудостта понякога е много тънка и, ако вие имате познати, управлявани от Уран, сигурно ви се е случвало да се питате от коя страна на границата се намират. Хората на Уран съчетават в себе си хладната практичност с ексцентричната несигурност. Трябва да бъдете постоянно нащрек, защото представителите на тази зодия са в състояние да ви сервират най-различни изненади. Обикновено са внимателни и учтиви, но понякога са в състояние в един миг да ви стреснат с неочаквани думи или постъпки, паднали като гръм от ясно небе.

Характерна особеност за Урановите хора е съвместяването на несъвместими на пръв поглед качества – те могат да бъдат забавни, своенравни, оригинални, надменни, независими, а заедно с това могат да бъдат отзивчиви и неуверени, дипломатични и внимателни. Водолеят се стреми към многолюдното обкръжение и е способен да акумулира в себе си безброй приятелства. Но в даден момент ще го видите мрачен и смръщен да търси усамотение и да се отнася враждебно към обкръжението си. Две са основните му състояния – общуване и изолация. Независимо от конкретното си състояние, той се отличава с остра проницателност, по-бърза и по-дълбока, отколкото е при другите. Това, че е бунтовник по природа, е заслуга на Уран, който носи инстинктивното усещане, че старото е обречено и че светът се нуждае от революционни променя. В характера на Водолеите е да анализират ситуации, приятели и случайно срещани хора. В стремежа си да проникнат в интимния ви свят те много често са безцеремонни и задават нетактични въпроси, от които бихте могли да се почувствате неудобно. Водолеите се вълнуват от темата за приятелството, но нямат много интимни приятели. В тази област те държат повече на количеството, отколкото на качеството и дълготрайните им сърдечни връзки са рядкост. Твърде много ги интересува какво ги чака зад ъгъла, а не да се обвържат трайно. Отношението на Водолея към света е безпристрастно и е безсмислено да предизвиквате чувствата му, но ако сте съумели да докоснете сърцето му той даже би могъл да слезе от велосипеда си и да се върне назад, за да се увери, че не е пропуснал нещо. По принцип те избягват да правят точни уговорки за срещите си, предпочитат неопределеността, защото не им е приятно да се обвързват с конкретни задължения в конкретно време.

Партньорство. Хармонично с Лъв, Везни, Близнаци. Нехармонично с Овен, Скорпион и Рак.

В медицината Водолей отговаря за краката под коленете, глезените, кръвта, гърба, нервната система.

Държави и градове под Водолей: Русия, Дания, Етиопия; София, Хамбург, Залцбург, Бремен.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!