РИБИ 19 февруари – 20 март

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Риби на 20-ти февруари в 11:57 бг.вр.

Девиз: „Разбирането идва от сърцето.“ Ключова дума – чувствителност, впечатлителност.

Дванадесетият знак от Зодиака. Господари Нептун и Юпитер. Елемент вода. Качество подвижен. Краят на зимата. Женски, пасивен, отрицателен знак.

Щастливо число – 12, цвят – червено-виолетов, пурпурен; ден – четвъртък, минерали – хризолит, лунен камък, аметист и изумруд, перли и седеф, сапфир, александрит.

Видни личности: Желю Желев, Джордж Вашингтон, Михаил Горбачов, Алберт Айнщайн, Юрий Гагарин, Валентина Терешкова, Рудолф Щайнер, Стив Джобс, Хендел, Вивалди, Росини, Равел, Шопен, Римски Корсаков, Микеланджело, Огюст Реноар, Енрико Карузо, Нат Кинг Кол, Милена Моллова, Габриел Гарсия Маркес, Джак Керуак, Георги Марков, Виктор Юго, Джон Стайнбек, Николай Масалитинов, Елизабет Тейлър, Лайза Минели, Глен Клоуз, Едгар Кейси,

Представителите на зодия Риби с господар Нептун, планетата на духовността и магията, на илюзиите са изключително чувствителни и дълбоко емоционални. Те са мечтатели и пътешественици в света на ирационалното. Когато двете риби, символизиращи този зодиакален знак, плуват в синхрон в океана на живота, те с лекота си проправят пътя към успешната реализация, но когато плуват в противоположни посоки, нито едната, нито другата достигат целта си. Всички Риби са проницателни и одухотворени, състрадателни и отзивчиви, те непрекъснато трупат информация и впечатления, много от тях имат медиуматични способности. За Рибите е трудно да си поставят ограничения, те попиват всичко, съпреживяват и доброто, което се случва на околните им, и лошото. Друга силна страна на представителите на тази зодия е тяхното мощно въображение. Те притежават и удивителна интуиция, усещат нещата много преди те да започнат да се случват. Сънищата им често са пророчески и освен това са източник за вдъхновение, а понякога помагат на представителите на този знак да се справят с проблемите си в ежедневието. Въпреки своята свръхчувствителност и лесна ранимост, Рибите са склонни да поемат рискове и често техните рискови начинания успяват.

За съжаление често Рибите са изключително наивни и ирационални, а това им пречи да се ориентират в материалния свят и проблемите, които той изправя пред тях. Когато решат, че ежедневието не е по силите им, Рибите са склонни да откажат да приемат реалността, да започнат да се самозалъгват и да бягат в своите въображаеми светове. Поради тази причина подвластните на Нептун е възможно да посегнат към алкохола или дрогата и тогава стават най-големия си враг.

Верен и нежен приятел, ексцентричен и ентусиазиран любовник, неспасяем романтик, всеки представител на тази зодия е способен да обича безрезервно и всеотдайно. Рибите обаче успяват да си изградят една идеална представа за обекта на тяхната любов, която често няма никаква връзка с реалната личност, а това определено създава проблеми в романтичните отношения.

Рибите притежават многобройни таланти, те могат да бъдат артисти, музиканти, астролози и ясновидци, дегустатори на вино, йога инструктори. Като се има предвид всичко казано до тук, много хора биха си помислили, че Рибите няма да могат да се справят в реалния свят, но това изобщо не е така. Оказва се, че те могат много умело да боравят с парите и поради своя творчески ум да измислят съвсем нови и оригинални начини за печелене. Когато Рибите успеят да впрегнат своето въображение и да го приложат към старомодните методи и работни навици, те могат да постигнат всичко. Работата в сферата на медицината, социалните дейности, образованието, екологията, филантропията и финансите им носи сериозни успехи.

Рибите не се поддават на изследване, изучаване и опитомяване. По-силни са, отколкото мислят. По-мъдри са, отколкото могат да предполагат. Но те сами трябва да разгадаят тази съдбовна тайна на Нептун.

Партньорство. Хармонично с Рак и Риби. Нехармонично с Дева, Водолей, Скорпион.

В медицината знак Риби отговаря за стъпалата, лимфната система.

Държави и градове под Риби: Португалия и пустинята Сахара, Нормандия; Севиля, Александрия, Ланкастър, Руан.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!