Имената в нумерологията

Освен своята числова стойност, получена от сбора на числовите стойности на буквите, наричана „ключ“ в нумерологията, всяко име има и своето сакрално значение. Повечето от нашите имена идват от гръцки, латински или еврейски език и в основата си също са пожелателни. Например Николай и Виктор са с едно и също значение – победител, но идват от различни езици и имат вълшебно-пожелателно значение.

Най-старата традиция във всяка култура е даването на име на новородените. В България вариантите за избиране на име на новороденото са главно три – на светец от календара, особено ако рожденият ден съвпада или е около голям празник, подновявайки името на баба или дядо; или пък се избира пожелателно име – Живко, Здравка, да е живо и здраво или Светослав, Славка, да се прослави.

За своите прогнози нумерологията се занимава както с името, което показва характера, така и с рождената дата, която е звезден код за всеки човек. За да се изгради цялата картина трябва да се съпоставят тези две категории. И така нещата започват да се усложняват.

За научите повече неща за себе си и за живота си, ще се наложи да се заемете с някои прости на пръв поглед изчисления. Всички те се правят, като многоцифрените числа се редуцират до едноцифрени. Това става така: числата от датата 18.03.2005 година се събират едно с друго – 1+8+3+2+5=19, и се редуцират до едноцифрено число, в случая се получава 1, но ние в никакъв случай не бива да пренебрегваме 19, защото то е число на изпитание.

Според нумерологията числовите значения на името, получени от отделно събраните гласни и съгласни дават значението на Душевния стремеж и Личността, а когато съберем тези значения, получаваме стойността на Израза. От числата на името се извеждат още Предизвикателството, Предпочитанията, Кармичните уроци и Латентното его. Всички числа, изведени от името очертават характера на носителя му. Неговите наклонности, добрите и лошите му страни, противоречивите и парадоксални постъпки и реакции. Изчисленията пък, направени според датата на раждане ни показват Пътя по който вървим и за разлика от името, което при дадени обстоятелства може да бъде променено, то Пътят и Периодите в живота по никакъв начин не могат да бъдат променени.

По отношение на името, на първо място трябва да знаете, че значенията на Душевния стремеж, Личността и Израза, на Предизвикателството и Предпочитанията, винаги се изчисляват според рожденото име, като се използва азбуката на страната, в която сте се родили и с която за пръв път е изписано вашето име на официален документ. Една жена може да се омъжва няколко пъти през живота си и всеки път да приема фамилното име на новия си съпруг, но тя винаги остава една и съща личност. Новото име се явява само допълнителен ключ, който може да привлече нови влияния към нея (добри или лоши) през този период от живота й, през който тя го използва. Същото се отнася и до псевдонимите и прякорите. Спомнете си за Самюъл Клеманс, който от обикновен журналист се превръща в световно известния Марк Твен. Това важи и при официална смяна на името, извършена по съдебен ред по една или друга причина, било то осиновяване или лично желание. В този случай личността ще изтърпи големи сътресения и, ако това наистина се налага, по-добре е да стане в съвсем младенческа възраст.

От всичко казано до тук следва, че няма хора, представляващи влиянието само на едно единствено число, дори то да е преобладаващо. Ако наистина има такъв човек, то той ще е много едностранчив и недоразвит по отношение на всички други сфери на живота, представени от другите числа. Като пример мога да дам астрологията – няма човек, носещ характеристиките само на един определен зодиакален знак и просто не може да има такъв. И още нещо – никой никога не може да реализира всички аспекти на което и да е число. Мога да илюстрирам това си твърдение например с род котки. В този род влизат както домашната писана, така и пумата, ягуара, лъва, тигъра и още много други котки. Те всички са много различни по размери, окраска и характер, но всички са котки. Приложението на едно число може да бъде уподобено на употребата на даден предмет. Да вземем например една чаша – стъклена, порцеланова, златна, желязна или пластмасова, за кафе, чай, вода, вино, причастие или просто с декоративна стойност. От чашата можем да пием течност според предназначението й или да я ползваме по друг начин. Можем да пием кафе от чаена чаша или ракия от водна. Чашите си остават чаши, но като се напием, ако чашата е от по-здрав материал, с нея можем да строшим главата на приятеля, с когото сме споделили питието. Можем да използваме чашата всекидневно, да я пазим за потомците си или да я използваме за украшение, можем да я употребим като пепелник дори. Ние избираме за какво ще ни служи дадената чаша. Същото е и с приложението на числата – едно число има много аспекти, били те добри или не толкова и ние можем да избираме как да приложим това число за да постигнем по-добра реализация на целите си. Друг е въпросът, че целите също са най-различни, но ние сами си ги поставяме, постигаме ги и накрая берем плодовете им.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.