Път в живота

НЕ Е ВАЖНО ПА КАКЪВ ПЪТ ВЪРВИШ, ВАЖНО Е КАК ВЪРВИШ ПО НЕГО

Числото на Пътя в живота ни показва за какво сме дошли на този свят, независимо от нашите вкусове и желания, независимо от това, дали тази мисия ни харесва или не. Пред много малко хора този път лежи прав и равен. Повечето от нас вървят трудно, бавят се да премахват пречка след пречка. Някои пропълзяват под бариерите, други ги прескачат или заобикалят. Има и такива, които намират начин да ги вдигнат. Така трупаме опит и се учим от собствените си грешки.
Когато числата на Душевния стремеж или Израза съвпаднат с това на Пътя или са допълващи се, то реализацията ни ще е по-лека и успешна. Когато числата на Пътя и Личността съвпаднат, ориентацията ни в материалния свят ще е по-лесна, но ние ще трябва да доказваме качествата си на всяка крачка. Когато съвпадне числото на Пътя с число на Кармичен урок или с това на Предупредителя, тогава ще си научим урока посредством низ от изпитания, но със сигурност ще го научим. Ако числото на Пътя съвпадне с Предпочитанията, реализацията ни ще е по-лесна, при условие, че Предпочитанията не са в конфликт с Душевния стремеж, Личността или Израза.
Изчисляването на Пътя става, като съберем всички числа от рождената си дата. Това може да стане по няколко начина и аз препоръчвам да се използват всичките за по-голяма сигурност. Не бързайте да редуцирате числата.

Път в живота 1 – индивидуализация.
Вие сте енергични и силни, предопределени сте да бъдете винаги първи. Имате силна воля и амбиция за постигане на целите си. Поставяте си неординерни цели и твърдо вървите към осъществяването им, което често става на всяка цена. Вие сте творци, новатори и откриватели. Най-добре ще се представитете в професии изискващи тези качества. Тъй като сте много нетърпеливи, често прибързвате и правите грешки. Старайте се да довършвате всяко започнато дело.
В негативен аспект може да бъдете самохвалковци и хулигани; ужасно упорити или ужасно мързеливи; мислите си, че знаете всичко и отговаряте на кририката със сарказъм, може да станете и агресивни. В екстремни ситуации сте дръзки, безотговорни, небрежни или лукави (може дори да сте страхливи). Може да сте деспотични и да откажете сътрудничество. В личния си живот трудно понасяте чуждото мнение и това често отблъсква близките ви, поради което сами се обричате на самота, изолация и на ограничен емоционален живот. За да имате успех, вие трябва много бързо да станете самостоятелни и независими, като в същото време не изпускате от внимание доброто поведение (то много помага). Най-добре се чувствате, когато сте обърнати на север.
Професионална реализация – единиците винаги се стремят да поемат ръководните функции. Ако не го направят, предпочитат да работят сами. В медицината се изявяват като хирурзи и добри диагностици. В промишлеността единиците работят успешно с остри и режещи инструменти, с металообработващи машини. В бизнеса сделките са тяхната стихия. В изкуството се изявяват като критици и изкуствоведи. Като артисти предпочитат самостоятелните изяви. Често единиците са добри художници и декоратори с модернистичен уклон. В спорта също предпочитат самостоятелните изяви, като харесват най-вече рисковите спортове. В науката се интересуват от високите технологии, правят открития и рационализации.
В любовта единиците често са твърде бързи, ревниви и настъпателни, с което отблъскват партньорите си. Често те не отчитат факта, че близките им имат нужда от близост, нежност и разбиране. Парадоксално е, но силната и често груба единица има огромна нужда от емоционална сигурност, от нежност и съчувствие, само дето изразява тази си нужда по много неподходящ начин.
Здраве – постоянното напрежение често води до проблеми с централната и вегетативната нервна система. Често се появяват и проблеми с гръбнака или с храносмилането.

Път в живота 11 – откровение.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер, носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено-полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.
Вашата сила е във вашата толерантност и в умението ви бъдете добри приятели, да създавате около себе си атмосфера на дружелюбие и обич. Вие сте изключителни родители. Имате много точно чувство за етика и морал. В личния си живот понасяте много и тежки изпитания, но винаги с достойнство. За да е поносим животът ви, трябва да се научите да бъдете опора на другите, техни покровители и спасители без при това да очаквате отплата и без да проявявате капризи и сприхавост. Трябва да се изявите като учители, откриватели, артисти, духовници, писатели, окултисти, мистици. Трябва да вдъхновявате с примера си, с истината, която сте открили. Ще пожънете големи почести, ако не ги търсите водени от себичност. Професионалната ви реализация може да бъде също като електротехници (изобщо във всички области на електротехниката и електрониката); като манекени, защото обикновено носителите на 2 или 11 са много красиви, чаровни и сексапилни; като романтични артисти, на балетната сцена; като художници, певци и музиканти. Представителите на това число могат да станат мистици или пророци, като тяхното откровение няма да щади нищо и никого; ще бъдат поети и откриватели, ще се интересуват от изкуство и духовен живот, ще бъдат водени от усърдие и идеализъм.

Път в живота 2 – сдружение.
Вие сте родени да наблюдавате, да изслушвате околните си и да чувате какво говорят те, да служите. Сантиментални, чувствителни и съпричастни към проблемите на близките си, вие винаги спазвате установените традиции. Всички двойки са всеотдайни родители. Не сте много верни съпрузи и съпруги, но никога не изоставяте семейството си. Обичате удобствата и уюта, и сте много практични. Търсите сигурност и се страхувате от изоставяне. За да се чувствате спокойни, предварително се информирайте за това, което ви предстои, защото не сте издържливи на стрес и продължителни нервни натоварвания. По правило притежателите на това число са много сексапилни и очарователни.
В негативен аспект сте твърде свенливи и сантиментални, и поради това често сте големи лицемери. За вас лъжата е като спасителен пояс. Позволявате да ви се налага чуждо мнение. За да имате успех в живота, трябва да се научите на истинска дипломация, също – трябва да се осланяте на близките си, които ще свършат тежката работа вместо вас. Обичате допира, докосването, интимността в отношенията. Чувствате се добре край големи водни басейни и край големи, спокойни реки.
Професионална реализация двойката предпочита да работи в екип, група или в колектив. Тя е добър дипломат, защото умее да води успешно преговори, учител и лекар, но не хирург. Тя умее да работи с детайли, да слуша и да служи. Не я бива много за физически труд, не обича риска. В изкуството двойката се проявява като романтичен творец, било като художник, писател или артист. Всички носители на двойка имат развито чувство за ритъм и колорит и за това те може да се насочат към кариерата на романтични, дори сантиментални певци, музиканти и танцьори, но винаги в колектив. И в спорта, ако изобщо спортуват, двойките предпочитат колективните игри при минимален риск. В науката те предпочитат да се занимават с философия, психология, история и литература, интересуват се от религия и мистика.
В любовта те са нежни, зависими от партньора и всеотдайни, имат нужда от сигурност, нежност, топлина и уют.
Здравето им обикновено е крехко, страдат от алергии, невралгии и депресии, не са издържливи на стрес и физически натоварвания.

Път в живота 3 – себеизразяване.
Вие сте целеустремени и хармонични хора. Амбициите ви са мащабни, но постижими. Обичате динамиката и промените. В общуването си с околните сте великодушни. Като артистични и творчески личности, вие се радвате на голяма популярност. Много държите на естетиката в ежедневието. В семейството си сте толерантни, щедри и импулсивни. Емоционалният живот е много важен за вас. Чрез оптимизма и жизнеността, които дарява тройката, ще успеете да преодолеете всички трудности, поднесени от съдбата. Никога не отказвате взаимопомощ, а когато имате проблеми, разчитате на нея. Когато решите, че сте изолирани от средата си, вие изпадате в депресия.
В негативен аспект проявявате авторитарност, разпилени сте и на вашите обещания не може да се разчита. Също така имате навика да изневерявате, трудно казвате “не” на изкушенията. Постигате стабилност едва в зряла възраст. Релаксирате, когато имате интересни социални контакти и чрез спорт.
Професионална реализация – тройките успяват да работят с лекота навсякъде в обществото – с радост работят в сферата на образованието и здравеопазването, най-често като рехабилитатори, в социални грижи и като детски възпитатели, педагози и психолози. Работят и там, където има думи и знаци, защото думите и знаците са изобретени именно в три. Тройките се изявяват и като журналисти, ангажирани с проблемите на обществото или като труженици в клюкарските хроники; като радио или телевизионни водещи. В съдебната система успяват отново защото знаят какво точно представлява човешкото общество. По същата причина могат да бъдат добри полицаи. Ако се насочи към медицината, тройката ще предпочете да работи там, където се ражда животът. В бизнеса развиват завиден нюх към пазари и сделки. Всички тройки са добри търговци и успешно водят търговски преговори. В изкуството тройките са жизнерадостни и оптимистично ностроени творци, артисти, художници и литератори, които особено много обичат изявите пред публика. В спрота тройките обичат да рискуват и да се борят за победа, предпочитайки това да става пред възможно най-многобройна публика. Тройката може да стане също и професионален турист и пътешественик. От тройките не може на се очаква голям принос в науката, но ако интересът на една тройка бъде събуден и тя обърне всичко на игра, тогава може да се очакват интересни резултати в сферата на обществознанието, социологията, педагогиката и детската психология.
В любовта тройките отново се изявяват като жизнерадостни оптимисти. Свободно изразяват чувствата си и радостта от общуването, като очакват същото от партньора си. Обичат да флиртуват и често са съвсем повърхностни. Флиртуват просто заради самия флирт, без да очакват нещо повече, но за съжаление с това дават лъжливи надежди на другите.
С често безотговорния си начин на живот тройките разпиляват здравето си. В един момент може да се окаже, че страдат от няколко хронични болежки наведнъж, които понасят със завидно търпение. При внезапни и остри заболявания и стрес силната и жизнерадостна тройка винаги бързо и лесно се възстановява и продължава смело напред. Но, неразбран от средата си, вечният оптимист и ентусиаст може да изпадне в депресия и да понесе на раменете си мировата скръб.

Път в живота 22 – материализиращият господар.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер. Носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.
Вие се интересувате от световните проблеми и се стремите да помагате на обществото. Обичате да систематизирате информацията, която ползвате и имате многобройни таланти. Лесно решавате проблеми в практическите дейности и не се налага да изразходвате много усилия за да постигнете целите си и да изпълните поставените задачи. Нямате много силна семейна ориентация, но строго спазвате установените традиции. Понякога губите чувство за реалност и имате сериозни нервни и психологически проблеми. В идеалния случай постигате способността да се владеете и реализирате големи проекти (след 30 годишна възраст), а ако не успеете да отговорите на изискванията на царското число, реализирате житейска Пътека 4. В професионален план ще се чувстватвате най-добре, ако от полезното и практичното успеете да направите нещо възвишено и прекрасно. Филантропията, когато е в крупен мащаб (но разумно осъществена), също помага за добрата кондиция.
Вие сте много дейни и вашият начин на живот може да бъде описан като „постоянни опити за промяна на действителността”, защото всяко строителство и благоустройство е такъв опит. Обичате реформите. Контролирате цялото във всичките му части и реализирате проектите си без външна помощ. Завършвате с успех всяко започнато дело. Притежавате особени качества и се приспособявате към света при особени обстоятелства. Възможно е да имате някакъв недъг, белег или „трудно” семейство. Вие сте много упорити и земни личности; възприемчиви, общителни и интелигентни; сериозни и отговорни; сигурни и лоялни. Вашето желание е да спасите света. Всички 22-ки са много издържливи и работоспособни. Устоявате на всякакви трудности и изпитания, но и много се оплаквате. Въздожно е в детството си да сте били твърде сериозни и дори мъдри. Стремите се към далечни пътешествия. Работите много и поради това може да занемарите личния си живот и здравето си. От това пък следва емоционална неудовлетвореност, от която търсите спасение отново в работата. И въпреки работохолизма има опасност стабилната реализация да дойде едва в зряла възраст. Всички хора, които са носители на това число се стремят да упражняват контрол върху другите около тях и върху средата като цяло. Поради тази причина често възникват неприятности.

Път в живота 4 – организация.
В древността четворката е смятана за символ на силата, равенството и справедливостта. Пречките, които преодоляват хората с път в живота 4 не са по силите на повечето хора. Вие сте организирани и упорити, с гордост понасяте ударите на съдбата и когато бъдете съборени на колене намирате сили отново да се изправите на крака. За вас са опасни не пораженията, а победите, защото именно те ликвидират вашата борбеност, т.е. при победа заспивате дълбоко върху лаврите си, вместо да се готвите за следващата битка. Освен работоспособност и издържливост, четворката говори за ограничения и самоограничения от най-различен характер. Но притежателите на 4 могат да направят неподозирани постижения във всички сфери на живота, дори в сферата на модата или като артисти благодарение на своята желязна дисциплина, изпълнителност и работоспособност.
Успехът, макар и късно, идва при вас сигурен и стабилен. Искате вашия свят да е сигурен, завършен и предвидим, вярвате, че всеки труд се възнаграждава. Необходимо ви е да се научите да правите разлика между “битката на живота” и обикновения инат, да проумеете, че не бива да поемате върху себе си чуждите мъки и неволи. Вие така упорито се стремите към резултати, че често наранявате близките си със своите настъпателност, критичност, нетърпение и избухливост. Помнете, че по тази житейска пътека всяка небрежност и недисциплинираност се наказва. В негативен аспект вие често се проявявате като консерватори и ксенофоби.
Професионална ориентация. Четворките се изразяват най-добре чрез материални средства. Те обичат да работят с ръцете си, да произвеждат материални блага, да изпипват детайлите, да работят с документи, да подреждат всичко около себе си и да администрират. Обичат земята и проявяват интерес към земните ресурси. Работят добре като еколози и в сферата на земеделието и минното дело. Също добре се представят в сферата на отбраната и защитата. Когато става въпрос за материални неща, четворката проявява завидна ориентация в бизнес сделките. В изкуството четворките обичат да работят с природни материали. Представят се добре като керамици, живописци и скулптори. Водена от силната си воля и благодарение на желязната си дисциплина, четворката може да направи неподозирани постижения в изкуството, модата, на сцената, разбира се, ако е подкрепена от подходящи числа. В спорта обича да доказва силата и издържливостта си на оградени терени и в закрити зали. И отново, благодарение на дисциплината е способна да постигне много. В науката четворката се интересува от природата, земята, природните ресурси, селското стопанство, екологията, палеонтологията, географията и картографията.
В любовта търси преди всичко сигурност в материалния свят и единомислие с партньора.
Здравето на четворките би трябвало да е стабилно, но това съвсем не е така. Те страдат често от храносмилателни и костно-ставни проблеми. Много четворки, мечтаещи да избягат от оградата, започват да пият сериозно. При определени обстоятелства може дори да се говори за алкохолизъм. На четворките често им се случват и злополуки.

Път в живота 5 – свобода.
5 е числото на човека и на неговите 5 сетива, 5 е движение и промяна. Вие сте родени за да внесете промяна във всички области на живота. Оспорвате всяко нещо, което ви се каже, като с това понякога предизвиквате конфликти, дори агресия срещу себе си. Енергични и непредсказуеми, обичате авантюрите, модата (във всички сфери на живота), пътешествията. Обикновено имате безпристрастна оценка за себе си и сте склонни към самоирония. Често не довършвате това, с което сте се захванали. Образованието си получавате по-скоро от улицата, отколкото в училище, защото сте склонни да извършвате всякакви експерименти с тялото си и с неговата сетивност. Необходимо е да се научите да вземате под внимание чувствата и нуждите на другите, като в същото време се вслушвате и в своя вътрешен глас. Не сте злопаметни и отмъстителни и най-доброто ви качество е това, че умеете да се радвате на живота въпреки изпитанията. В интимнен план не сте верни партньори, но държите на семейството и децата си. Много обичате да пазарувате. Често сте склонни към невротичност. Релаксирате когато се чувствате напълно свободни от ангажименти, когато пазарувате и когато спортувате.
Ако в числото на път 5 фигурира 14 – Число на изпитание, това вещае много и големи разочарования и едва тогава може да настъпи ново равновесие на силите. Притежателят на това изпитание трябва да се научи да отчита, осмисля и помни грешките си и да не ги повтаря. Да разбере какво изисква от него закона на промяната, да се научи да отвоюва свободата си и да намери верния начин да я използва. Трябва да се научите да придобивате, да задържите придобитото и накрая да го освободите. Не трупайте вещи, пазете се от алчността и лакомията. Когато яростно оспорвате оценките и мненията на околните си, често успявате да ги настроите агресивно спрямо себе си.
Професионална ориентация. – комуникации, транспорт, туризъм, реклама, дизайн. Петиците са артистични кулинари и сладкари. Те добре се представят като фотографи, телевизионни и кинодейци. Работят успешно там, където се смесват вещества и се правят експерименти. Като лекари предпочитат да се занимават с хормоналната и храносмилателната системи, като токсиколози и венеролози или избират да лекуват човешките сетива. Всичко, свързано с човешката сетивност е техен запазен приоритет. В изкуството петиците се представят като модернисти, може да се занимават с модерен балет, експериментален театър, авангардна живопис. Пробиват в киното и в телевизията (движещи се образи) и във висшата мода. Възприемат спорта като борба за победа, харесват движението и свободата, обичат да поемат рискове. В науката се интересуват от химия и фармация, обичат да правят експерименти.
В любовта петиците се отдават изцяло на сетивните усещания и удоволствия, наблягат на експеримента и свободата.
Поради непрестанните експерименти с тялото и сетивността си, петиците често подлагат на риск своето здраве. Те искат да видят, да опитат и да пробват всяко ново нещо, изпречило се пред погледа им и поради това да се сдобият с проблемен черен дроб или да им се наложи да търсят помощ от токсиколог. Възможно е петиците да имат проблеми с едно от сетивата или да преживеят стрес поради неуспешна адаптация.

Път в живота 33 – саможертва.
Господарските числа носят отговорности и изпитания, свързани с техния характер. Носителите им се вълнуват от световната политика, от съдбата на Земята и човечеството. Те с радост се включват в безкористен обществено полезен труд или в спонсорски и дарителски акции и организации. При тях всяка грешка, разсейване и немарливост се наказват жестоко от съдбата.
Изпитанията на носителите на 33 започват още в майчината утроба. Възможно е майката на такова дете да е прекарала тежка болест по време на бременността или да е била подлагана на стресови ситуации. Изпитанията продължават и по-нататък – тежко и рисково раждане, здравословни проблеми и злополуки в ранна младенческа възраст. Възможно е единят родител да се изплаши от предстоящите беди и да напусне завинаги семейното гнездо или пък родителите да прехвърлят отговорността по отглеждането на такова трудно дете другиму. Обикновено на баба и дядо.
Вие вероятно сте наследили силна и трагична семейна карма. На вас със сигурност ще ви се наолжи да се грижите за болните си и изпаднали в беда роднини и близки. По тази житейска Пътека ще получите сериозни уроци по състрадание и великодушие. Може да ви се наложи да се борите за мястото си в живота без някой да ви подкпепи. Ще имате сериозни семейни проблеми, които ще оформят вашето философско мислене и отношение към живота. Мотивирани сте по-скоро да помагате, отколкото да трупате състояние. Хората с тази трудна житейска пътека са уравновесени и стабилни, и самите обстоятелства им помагат да постигат целите си, което от своя страна ги прави опасно доверчиви, а понякога дори инертни. Изпаднете ли в сериозна беда, вие трудно се справяте поради преживения емоционален шок. Ако искате да се чувствате спокойни и сигурни, предварително се информирайте за това, което предстои. Ще наследите семейният бизнес или семейното проклятие, а може да наследите и двете неща наведнъж. Вие имате усет за качеството на всичко, което ви заобикаля. Обичате да се подсигурявате, застраховате и презастраховате, възможно е да сте много гнусливи.
Всички представители на това число проявяват добросъвестност, изострено чувство за ред и закон, за хармония. Милосърдие, особено към слаби, болни или онеправдани хора; много силно чувство дълг и чест; готовност за жертва и саможертва за, на пръв поглед незаслужаващ това човек или друг обект, група от хора или ситуация. Когато са притеснени, движенията им стават сковани. Те могат много лесно да бъдат манипулирани по линията на милосърдието и справедливостта, но когато открият измамата, ситуацията става взривоопасна.
Разберете какъв е смисълът на жертвата и саможертвата – доброволно да се откажеш от едно нещо, за да постигнеш друго, обикновено в името и за благото на другите. Така ще облекчите трудния си Път. Най-добре се реализирате в професии, свързани с грижа за хора и животни – в търговията, услугите, в хотелиерството и ресторантьорството; в медицината. Като учители, градинари и дизайнери. В сферата на културата или на попрището на етнографията, историята, палеологията и прочие дейности, свързани с миналото. Най-добре се чувствате у дома и сред своите близки, или на открито, на чист въздух сред природата.
Тъй като това е най-трудно реализуемото Господарско число, то най-лесно и безболезнено се свежда до 6.

Път в живота 6 – хармонизация.
Вие сте великодушни, артистични и щедри; завистта и отмъстителността са ви дълбоко чужди. В любовта сте всеотдайни, като в същото време държите да сте обект на преклонение. Вие сте лесно раними и с крехко здраве, имате нежен и грижовен характер, преизпълнени сте с чувство за чест и доблест. Внасяте ред и хармония, където и да се намирате. Обикновено сте чисто и спретнато облечени и често сте много гнусливи. Имате добри обноски. В конфликтни ситуации търсите компромис, но когато е застрашена сигурността ви и вашата ценностна система, ставате агресивни. Никога няма да се изложите съзнателно на риск. Веднъж взели решение, вие не го променяте лесно. Семейните връзки и родовите корени са много важни за вас, което не ви застрахова от семейни проблеми и лични драми – напротив, те са чести ваши спътници. Със сигурност ще ви се наложи да се грижите за болни, бедни или грохнали от старост роднини и близки. Обичате комфорта и лукса и много държите на качествените неща. Обичате да се подсигурявате, застраховате и презастраховате. Изпадането в зависимост от някого или от нещо може да се окаже опасен капан за вас. И още – винаги трябва да сте наясно какво точно искате и имате ли възможност да го постигнете. Трябва да избягвате да проявявате нетолерантност, нетактичност и мнителност. По принцип, ако сте информирани за това, което предстои ще сте много по-спокойни. Вие имате усет за качеството на всичко, което ви заобикаля и обичате да си угаждате с качествени дрехи, обувки, храна и прочие. Най-добре се чувствате у дома и сред своите близки.
Професионална ориентация шестиците са универсални. Те могат да работят почти навсякъде, където няма рискови ситуации. Представят се добре в здравеопазването, образованието, като социални работници, треньори или в хотелския и ресторантьорския бизнес, като рехабилитатори, занимаващи се с лечебна гимнастика, фитнес или джогинг. Навсякъде, където работят, те стриктно спазват реда и закона и за това са добри полицаи и юристи. Като сладкари или готвачи те използват само изпитани, класически рецепти. В изкуството създават класическа красота и хармония, било като актьори, художници, музиканти, литератори или танцьори. В спорта също се ръководят от максимата „ред и закон” и проявяват голяма грижа за тялото си, защото изповядват вероюто „здрав дух в здраво тяло”. Интересите им в науката са насочени към етнологията, историята, литературата, хигиената, качеството на всичко произведено от човека.
В любовта търсят преди всичко хармония в отношенията и естетика в общуването. Нуждаят се от сигурност и стабилност.
Здравето на шестиците по правило е крехко. Те страдат от хронични болежки и не са издържливи на физически натоварвания и стрес, а стресът отключва редица автоимунни проблеми.

Път в живота 7 – мъдрост, самота.
7 е житейската пътека на самотата и уединението, в 7 хората наблюдават, изучават и анализират живота, изследват неговите тайни.
Вие сте проницателни, аналитични и ексцентрични индивидуалисти. Често ви смятат за надменни, но въпреки това, идеите и предложенията ви се приемат сериозно и с подобаващо уважение. Вие лесно разрешавате технически, психологически и духовни проблеми и загадки, дори мистерии. Не обръщате голямо внимание на материалните проблеми и условия, защото за вас те не са важни. Парите и късмета обикновено идват по неочакван начин и не бива да ги преследвате целенасочено, защото ще избягат също така неочаквано или ще донесат неприятности. Седмиците се чувстват по-уверени в разрешаването на абстрактни, отколкото на интимни проблеми. Вие имате много приятели, но любовта е нещо като енигма за вас. Имате нужда от уединение за да се помъчите да анализирате чувствата си. Повечето от вас са с нагласа на “сови” и сутрин трудно стават от сън. По ирония на съдбата, роденият самотник 7 се страхува от бедността, от самотната старост, от болестите и изоставянето. При възникнали лични проблеми има опасност да предпочетете да избягате от тях или да ги удавие в алкохол, вместо да се опитате да ги разрешите. Елитарни и горди, винаги научавате нещата по най-трудния начин. Тъй като добре познавате умението си да предизвиквате недоволство, вие грижливо пазите личните си дела в тайна. За да се чувствате добре, трябва да живеете в тихи места, далеч от делничния шум и суета. Релаксирате най-добре край морето или сред полето, в отворени, широки пространства, под небето и звездите.
Ако в числото на Пътя фигурира 16/7, то подлага на изпитание на вярата и оптимизма. Трябва да се научите да вярвате в себе си, на хората около себе си, дори в Силите Небесни. Това число предупреждава за разбити илюзии или сърце, за нещастна любов, за опасност от загуба на репутацията, за връзки с неподходящи хора на неподходящо място по неподходящо време. Храмът на духа и вярата е единственото сигурно място за вас. Ще имате всичко, а след миг – нищо, ще държите Птицата на щастието в ръка, а след миг тя ще отлети. Не гонете успеха и късмета безогледно, а се уповавайте на Висшата Справедливост.
Освен това 16 е числото на вълшебниците, астролозите и нумеролозите, на гадателите с карти Таро.
Професионална реализация – математици, физици, астрономи, астролози, криминалисти и детективи, инженери и техници, статистици. Седмиците обичат да разбулват загадки и мистерии, ако им се наложи, могат да водят преговори. Те гледат на изкуството като на мистерия и ритуал. Обичат да пресъздават приказки, митове и легенди, фантастика и фентъзи, криминални и детективски сюжети. В спорта са склонни да поемат пресметнати рискове и обичат да доказват способностите си по-скоро в самостоятелни дисциплини. В науката те се интересуват от археология, криминология, история на изкуствата и на религията, физика и математика.
Любовта обаче е нещо като енигма за тях. Те се страхуват (или срамуват) от собстевните си емоции, като в същото време са твърде емоционални. Страхуват се от изоставяне, от старост и бедност от болести и самота, но не правят почти нищо да поощрят партньора си. От друга страна, интимните отношения със седмицата са незабравимо изживяване за повечето хора, дори и за другите седмици.
Здравето на това число е свързано с централната и вегетативната нервна система, със сърцето и психиката, с репрудоктивните органи. Но седмицата не е склонна да го обсъжда и да се оплаква.

Път в живота 8 – сила, борба за материална независимост.
Бойци по природа, вие ще преследвате целите си неотклонно. Вашите чувства са подчинени на вашите цели, които винаги са сериозни и мащабни – власт, сила и успех в материалния свят, понякога, за съжаление – на всяка цена. Хората с тази житейска пътека трябва да разберат, че парите, макар и необходими, не са всичко на този свят. Възможно е животът ви да не е никак лесен и често да се сблъсквате със сериозни проблеми. Може да се случи така, че да работите непрекъснато, без отдих и почивка, и парите все да не ви стигат. Това е така, защото трябва да проумеете баланса между материалното и духовното. Когато осмицата позволи проблемите да я затрупат, тя изпада в нещо като продължителна депресия и започва да се крие от хората.
Вашата мисия е да се борите и да се доказвате в чисто материален план. Ако наистина искате да успеете, научете се да овладявате чувствата си. Може да бъдете упрекнати, че сте високомерни и коравосърдечни, но вие никога не ще изоставите близките си. Добре е да се научите да изслушвате и да приемате чуждото мнение, да се придържате към възпитано и коректно поведение. Проявата на милосърдие и филантропия ще помогнат много за постигане на добро положение в обществото. В стресови ситуации ставате агресивни и опасни. Трябва да се научите да мислите, преди да действате и никога да не забравяте за справедливостта и уважението към другите хора, защото в противен случай ще изпитате всички последствия от необмисленото си, агресивно и арогантно поведение. По принцип осмиците никога не търпят материални лишения въпреки, че някои от тях се оплакват от бедност. Когато осмицата позволи проблемите да я затрупат, тя изпада в нещо като продължителна депресия и започва да се крие от хората. Чувствате се щастливи, когато видите амбициите и целите си осъществени.
Професионална ориентация. Осем се реализира най-добре в производството на материални блага, в транспортната сфера, в търговията (на едро); в строителството, в едрия корпоративен бизнес. Осмиците умеят да водят преговори, да се пазарят и да проучват пазара. Благодарение на силно развитото си чувство за справедливост и на прозорливостта си, осмицата може да стане добър прокурор или съдия. В голямата политика също е отличен играч, но не става за дипломатическа дейност. Там се искат други качества. Осмиците са добри полицаи, следователи и войници. В изкуството – отново се доказват с материални средства и монументалност. В спорта – силови и рискови изпълнения, които покачват адреналина. Обичат и туризма, но и той трябва да отговаря на изискването за повишен адреналин. В науката – отново доказват възможностите си най-вече в природните науки и свързаните с тях дисциплини. Интересуват се от агрономия, минно дело, геология и екология.
В любовта осмиците са ненаситни и сластни, харесва им да демонстрират постиженията си и гледат на всяко ново завоевание като на капитал и инвестиция, и държат връзката да е за пример на удоволствие и материална задоволеност. Има опасност да проявят грубост.
Осмиците често излагат на риск здравето си. Имат костно-ставни и радикулитни проблеми.

Път в живота 9 – универсалност, братство.
Всички деветки са енергични и смели в постъпките си, като често стигат до безразсъдство. Действате импулсивно и необмислено, често сте доста войнствено настроени. Вие сте отлични войници, но лоши стратези. Сръчни сте, умеете да боравите с техника, но до техническо откривателство едва ли ще стигнете. Хуманни и състрадателни, имате широки възгледи и умеете да работите с хора. Често обичате да създавате собствени правила. Вашата философска нагласа ви помага да проявите своята толерантност и желанието си за интеграция. И въпреки впечатляващата си хуманност и толерантност, вие изключително много държите на високия социален статус.
Искате да постигнете много, да обиколите света, да опознаете всички и всичко и през живота ви ще се появяват много и дори неочаквани възможности за далечни пътешествия. Поради това, че диапазонът на интересите ви е твърде широк, вие трудно откривате истинското си призвание. Като цяло влагате драматизъм във всяко нещо, с което се захванете. Умеете да манипулирате околните си, но и лесно се поддавате на манипулация и внушение. Деветките се чувстват еднакво добре навсякъде, защото навсякъде могат да си създадат приятна среда.
В негативен аспект, когато имате проблеми, вие оставяте унинието да ви ръководи. Има опасност да се пренатоварвате и пренапрягате. В личен план сте много грижовни, но и много ревниви. Рядко изслушвате и приемате противоположно мнение и повечето от вас често стигат до развод.
Професионална ориентация. Хуманисти по рождение, всички деветки се ориентират към работа, свързана с обществото и неговите обособени групи, с проява на милосърдие и филантропия. И тъй, като умеят да работят с хора деветките често стават преподаватели и лечители, проявяват се и в сферата на благоустройството. Деветките умеят да преговарят и да се пазарят, за това се представят добре в бизнеса, в политиката, в търговията. В изкуството предпочитат драмата, мелодрамата и трагедията във всичките им сфери и разновидности. В спорта обичат да рискуват. Спортът им дава възможност да общуват с различни хора. В науката се представят добре като социолози, особено когато става дума за хора, изпаднали в крайна нужда или в неравностойно положение – малцинства, обособени групи от хора със специфични изисквания, бежанци.
В любовта – нуждата от любов, да дадат и да получат, е водеща за всички деветки. Чувствата им са бурни и драматични, често оцветени с голяма доза ревност и мнителност.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!