ЧИСЛАТА И ЕЛЕМЕНТИТЕ, КОИТО ГИ УПРАВЛЯВАТ

Всички учения се опират на Стихиите на Сътворението, тоест на елементите на природата, които са четири: огън, земя, въздух и вода. Всяко от числата от 1 до 9 и Господарските числа принадлежи към един от елементите. Но няма човек, който да е изграден само от един елемент. Нашите елементи се съчетават помежду си и така се подрежда пъзелът на личността. Според елементите си, в нумерологията числата са групирани в четири групи, като всяка от тези групи има и степени.  Първата степен се занимава с личните отношения. Втората степен – с груповите , а третата – с универсалните.

В първата триада числата 1, 3 и 9 са с елемент огън. Огънят е чувство, той е вдъхновена творческа сила, която ни кара да вървим напред. Лошата страна на огъня е много голямото вдъхновение, което рефлектира като сериозна емоционалност, а това замъглява ума и ни тласка към необмислени действия.

Числото 1 е нечетно, мъжко, активно и инициативно. То представлява активността и енергията по отношение на самия индивид,

Числото 3 е нечетно, мъжко, активно и инициативно. То изразява светлината и красотата, оптимизма, които са отправени към обществото,

Числото 9 е нечетно, мъжко, активно и инициативно. То изразява любовта като принцип, тоест то олицетворява универсалната, вселенската любов.

Във втората триада числата 4, 6 и 8 са с елемент земя. Земята е тяло, тя ни дава сигурност и стабилност. В този елемент са територията и ресурсите на всеки човек, на всяка групова душа. На земята е необходим мир, за да успее да отгледа реколтата си. Но лошата страна на земята е, че тя е инертна, консервативна и понякога грубо материална. Земята поражда ограничения, вражди и пречки, предизвиква злополуки.

Числото 4 е четно, женско, приемащо, пасивно, инертно и консервативно. То представлява личната служба, дисциплината и търпението,

Числото 6 е четно, женско, приемащо, пасивно, инертно и консервативно. То дава любов на близките, семейството и приятелите, грижи се за техните материални нужди,

Числото 8 е четно, женско, приемащо, пасивно, инертно и консервативно. То прилага своята сила в света на формите, особено на тези, които са мащабни, дори грандиозни.

В третата триада числата 5, 11/2 и 33/6 са с елемент въздух. Въздухът е дух. Той ни дарява с вдъхновение, лесна адаптивност, свобода и движение и ни тласка към прогрес. Въздухът ни прави идеалисти, той ни дарява много и авангардни идеи. Но въздухът дава и трудна концентрация, повърхностност и нестабилност.

Числото 5 е нечетно, мъжко, активно и инициативно. То се занимава със своя собствен прогрес, със своите собствени идеи, разностранност и адаптивност, със собственото си отношение към реалния живот,

Числото 11/2, което е и четно, и нечетно, живее в духовна атмосфера, в която формулира своите идеали и дава идеализъм и откровение на света,

Числото 33/6, което също е и четно, и нечетно, представлява любовта, извисена до преданост, жертвоготовност и саможертва, която се простира извън своя собствен кръг.

В четвъртата триада числата 2, 7 и 22/4 са с елемент вода. Водата е ум. Тя прониква на всички полета, свързва материалното с духовното и помни всичко. Но често водата е твърде дълбока, инертна и самовглъбена, а когато се намесят и емоциите, разумът може да абдикира.

Числото 2 е четно, женско, приемащо, пасивно, инертно и консервативно. То олицетворява тихата, полезна, красива и вглъбена в своите емоции и реакции вода,

Числото 7 е нечетно, мъжко, активно и инициативно. То е флуидът, който свързва материалното с духовното. Той протича навсякъде и прави преминаването на мисли, идеи и мъдрост достъпни за тези, които ги търсят.

Числото 22/4 е четно, женско, приемащо, пасивно, инертно и консервативно. Това е водата от най-първично естество, вода, която е възникнала още по време на Сътворението. Тази вода прониква във всички светове и полета. Формата, която тази вода дава е резултат от една по-висша дейност.

Земята и водата се нуждаят от обучение, огънят и въздухът успяват чрез вдъхновение. Огънят се съчетава най-добре с въздуха, а земята – с водата.

Съчетаване на елементите:

Огън с огън – премного сила.

Огънят със земя – отключва земята.

Огън с вода или вода с огън – мощна експлозия.

Огън и въздух или въздух и огън – съчетават се.

Земята се трансформира в огън.

Земя със земя – бавно, дисциплиниращо и материално.

Земя с въздух или въздух със земя – не се съчетава.

Земя с вода или вода със земя – съчетават се.

Въздух с въздух – посърхност и нестабилност.

Въздух с вода или вода с въздух – съчетават се.

Вода с вода – статично, непрогресивно, интроспективно, интровертно.

Когато преценяваме една нумерологична карта, правим партньорска или бизнес прогноза, когато правим прогноза за определен период, винаги трябва да се съобразяваме не само със значението на числата и числовите комбинации, но и с елементите и с тяхната съвместимост. Тази информация е много важна, когато тълкуваме влиянието на Ключа, стойността на първото име и ъгъла на ексцентричност, сборът от Ключа и рождения ден върху Условията на живот и Реализацията.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.