Ели Маринова – Забравената Градина

Не съм планирала да направя тази книжка. Тя се случи неочаквано дори за самата мен. Всичко започна съвсем невинно и съвсем тривиално с една антистрес книжка за оцветяване. Когато започнах да се забавлявам с нея дори не подозирах към какво ме води тя.

 

Оцветяването на картинките беше само началото. После започнах да ги изрязвам и да сглобявам свои картинки. Следващият етап беше да сложа тези картинки в рамки, които наподобяваха старите дървени рамки за прозорци. Когато се появиха няколко такива листа, аз се сетих за мои много стари стихчета, които биха паснали на картинките.

 

Оказа се, че картинките и стихченана се навързаха по един доста мил начин и сами започнаха на разказват приказката. За да успея да създам истински сюжет, аз написах още няколко стихотворения. Така постепенно, за около три години се появи тази малка видео книжка.

 

Искам да изкажа специални благодарности на Лидия Колимечкова за прекрасната мелодия, която тя написа с голямо вдъхновение. Мелодията първоначално бе предназначена за Платноходката, но по-късно стана мелодия на цялата книжка.

 

Благодарности и на Атанас Антонов за мултимедийната подкрепа.

 

19.02.2019 г. Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!