Китайски зодиак – Тигър

ГОДИНИ НА ТИГЪРА
8 февруари 1902 – 28 януари 1903 Воден Тигър
26 януари 1914 – 13 февруари 1915 Дървен Тигър
13 февруари 1926 – 1 февруари 1927 Огнен Тигър
31 януари 1938 – 18 февруари 1939 Земен Тигър
17 февруари 1950 – 5 февруари 1951 Метален Тигър
5 февруари 1962 – 24 януари 1963 Воден Тигър
23 януари 1974 – 10 февруари 1975 Дървен Тигър
9 февруари 1986 – 28 януари 1987 Огнен Тигър
28 януари 1998 – 15 февруари 1999 Земен Тигър
14 февруари 2010 – 2 февруари 2011 Метален Тигър
1 февруари 2022 – 20 януари 2023 Воден Тигър
20 януари 2034 – 7 февруари 2035 Дървен Тигър
Тигърът е пламенен, смел и решителен. Всяко нещо, с което се залови, той върши с огромна енергия и ентусиазъм. Гори от нетърпение да се докаже. Притежава оригинално мислене, бърз и гъвкав ум, светкавични реакции, силна воля и решителност, дълбоки и непоклатими възгледи. Всеки Тигър е много подвижен и динамичен, много гъвкав и адаптивен, обича приключенията и рядко се задържа дълго на едно място. Възможно е в младостта си да премине през няколко професии, неколкократно да смени адреса и местожителството си.
Тигърът обича предизвикателствата и е готов да се захване незабавно с това, което е завладяло въображението му, изглежда достатъчно интересно или перспективно. Обича да поема рискове, да се хвърля в битки. Напътствията и наставленията от страна на околните са му досадни, рутината и конвенционалността го изморяват, бюрокрацията го отвращава. Той живее, за да е свободен, за да действа по начина, който смята за правилен, да прави именно това, което той, а не някой друг предпочита или смята за правилно.
Природата на Тигъра е импулсивна и непостоянна. Той се хвърля с ентусиазъм и вдъхновение във всяко ново и интересно начинание, но когато ентусиазмът му охладнее, Тигърът губи интерес и оставя всичко на самотек. Поради сериозното си самоувереност и склонността му да взема прибързани решения и да поема рискове, той често съжалява горчиво за допуснатите грешки или пропуснатите шансове.
Тигърът много трудно понася пораженията. Когато това се случи, той е склонен да изпадне в продължителна депресия, самообвинения и самосъжаление. В повечето случаи неговият живот се състои от поредица възходи и падения. За щастие повечето представители на знака са родени под щастлива звезда, която успява да ги предпази от самите тях и, ако Тигърът се научи на търпение и упоритост, той би постигнал брилянтна реализация. Родените под този знак хора често проявяват лидерски качества и са в състояние да изградят сериозна кариера, да постигнат високи постове. Само трябва да се научат на търпение и поне малко – на дипломация.
В отношенията си с околните, Тигърът е прям и честен, не обича лицемерието и фалша, никога не бяга от спорове и битки, винаги е готов да защити позицията си, дори това да предизвика сериозен конфликт. Бунтар по природа, той не понася дребните „авторитети“ и техните претенции. Не обича да моли за помощ дори в много трудни моменти. Смята, че всички негови постижения се дължат само и единствено на него самия и на неговите качества и усилия.
Въпреки своята самоувереност и лидерски качества, често Тигърът проявява колебания, бави вземането на важни решения до последния възможен момент. Освен това той е много чувствителен към критиката, била тя и градивна.
Тъй като е не традиционен, обикновено Тигърът печели парите си по не съвсем традиционен начин. Той може много бързо и лесно да спечели големи суми, но никак не е спестовен. Обича да харчи, дори да разпилява парите си, обича да прави щедри и благородни жестове.
Всеки Тигър полага големи усилия да си изгради добра репутация. Държи се достойно, старае се да изгради авторитет, да стечели доверието и уважението на околните си, старае се да си изгради имидж, който да го направи по-привлекателен и блестящ.
ПАРТНЬОРСТВО
Тигърът е много романтичен, обича да се наслаждава на тръпката от гонитбата. Ранният и не особено разумен брак е често явление при представителите на знака. Тигърът много обича децата си, но не винаги е склонен да им посвети изцяло времето и силите си.
Най-подходящи за Тигъра са връзките с Глиган, Куче, Кон и Коза.
Той може да постигне разбирателство и с Плъх, Заек и Петел.
Но отношенията на Тигър с друг Тигър или с Дракон винаги са много бурни и драматични. Добре е да избягва Вола, Змията и Маймуната, защото те ще успеят да му създават всякакви проблеми.

Метален Тигър: 1770, 1830, 1890, 1950, 2010, 2070
Металният Тигър – това е Тигър, който слиза от планината. Неговият цвят е бял, той е свързан с вечерта и есента. Притежава властна и открита природа, много амбициозен, решителен и щедър, той е толерантен и отзивчив съм околните си, но и неспокоен и импулсивен.
Белият Метален Тигър умее да обединява хората около себе си и идеите си, знае как да използва силата и положението си. Въпреки своето непостоянство, той е способен да работи упорито за постигането на целите си. Когато очаква бързи и лесни резултати, той може да прояви раздразнителност, нетърпение и неблагоразумие. Твърде високото самочувствие, нетърпението и невежеството могат да бъдат разрушителни за него.
Външният му вид предизвиква възхищение, той е внушителен и впечатляващ. Родените под елемент Метал Тигри може да имат равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.
Видни личности, родени в годините на Металния Тигър:
1770Лудвиг ван Бетховен, Уилям Уърдсуърт, Георг Вилхелм Фридрих Хегел,
1830Алексей Саврасов, руски художник-пейзажист, передвижник, Ектор Мало, френски писател, Фредерик Мистрал, френски поет, Емили Дикинсън, американска поетеса,
1890 Вячеслав Молотов, съветски политик, Чудомир, писател, Хо Ши Мин, виетнамски политик, Петко Стайнов, юрист и общественик, Мина Тодорова, любима на Яворов, Ари Калъчев, живописец, Иван Орманджиев, историк, Константин Лукаш, военен деец, Лазар Парашкеванов, архитект, Пандо Киселинчев, скулптор, Фридрих Паулус, немски генерал, Шарл дьо Гол, Константин Константинов, писател и преводач,
1950Илинка Митрева, учен и политик, Христо Карастоянов, писател, Любен Чаталов, актьор, Георги Костадинов, боксьор, Цветана Каменова, юрист, съдия в Хагския трибунал, Федя Филкова, поетеса и преводачка, Стела Банкова, политик, Георги Марков, политик, Горан Брегович, музикант, Димитър Луджев, политик, Георги Ананиев, политик, Георги Денев, футболист и треньор, Николай Вълчинов, писател, сценарист, актьор, режисьор, Таня Гогова, волейбол, Вячеслав Кушев, композитор, Красимир Стоянов, политик, Красимир Зафиров, футболист, Бярне Стровструп, пррограмист, създател на С++, Георги Борисов, поет и преводач, Васил Найденов, естраден изпълнител и композитор, Иво Хаджимишев, художник-фотограф, Джоди Уилямс, американска общественичка, Нобелова награда за мир, Нора Робъртс, американска писателка, Николай Въцов, лекар травматолог, Абдула Гюл, турски политик, Амир Аксел, американски математик, Светла Оцетова, акад. гребане, Здравка Йорданова, акад. гребане,

Воден Тигър: 1782, 1842, 1902, 1962, 2022
Черният Воден Тигър обитава най-непроходимите горски дебри. Той е свързан с нощта и зимата. Този вид Тигър е едновременно силен, импулсивен и самоотвержен. Неговата почтеност е пословична. Тя се проявява дори тогава, когато не е в негова полза. За него животът е една непрестанна битка, но той успява да води битките си до край, без да се оплаква. Понякога може да е склонен към самоограничаване или ограничено мислене, да е много колеблив и нерешителен.
Този Тигър има много и разнообразни интереси. Винаги е готов да експериментира с нови идеи, да изследва далечни земи. Той е гъвкав и адаптивен, много общителен и мил по природа. Успява да запази хладнокръвие дори в моменти на тежка криза.
Черният Воден Тигър е добър оратор, има чудесно дар-слово и, когато се наложи, е много аргументиран и убедителен. Така успява да постига целите си. Има богато въображение и от него би станал добър писател.
Елемент Вода дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Не е добре, ако очите са пъстри, носът голям, а телесното тегло високо. Това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водния Тигър:
1782Михаил Воронцов, руски генерал, Николо Паганини, композитор, Николаус Опел, германски зоолог,
1842 Карл Май, немски писател. Камий Фламарион, френски астроном, Стефан Маларме, френски поет, Арсени Костенцев, просветител и общественик, Василий Верешчагин, руски живописец-баталист,
1902Игор Курчатов, руски учен– физик, създател на водородната бомба, Коста Църнушанов, общественик, Златан Дудов, режисьор, Борис Левиев, диригент и композитор, Никола Илчев, борец, боксьор и кечист, Джон Стайнбек, американски писател, Нобелова награда, проф. Иван Унджиев, историк, Веселин Стоянов, композитор, Халдор Лакснес, исландски писател, Нобелова награда, Димитър Стоевски, писател и преводач, Иван Ненов, художник, Петко Задгорски, художник и скулптор, Майър Лански, американски мафиот, Мими Балканска, опера и оперета, Ценко Бояджиев, художник, Павел Попов, агроном, Ангел Каралийчев, писател, Фани Попова-Мутафова, писателка, акад. Жак Натан, икономист и политик, Владимир Христов, геодезист, Любомир Далчев, художник и скулптор,
1962Ферарио Спасов, български футболист и треньор, Стив Ъруин, австралийски естественик, Йордан Матеев, писател, Венцислав Върбанов, политик, Мартин Заимов, финансист и политик, Марин Бакалов, футболист и треньор, Тодорка Минева, преводач, редактор, Димитър Веселинов, филолог, професор, Петя Дубарова, поетеса, Борис Велчев, юрист, Наско Сираков, футболист и футболен деятел, Бьорге Оуслан, норвежки изследовател, Том Круз, Роман Кисьов, поет и художник, Надежда Михайлова, политик, Даниел Вълчев, политик, Мартин Минчев, инженер, Стойчо Стоев, футболист и треньор, Лъчезар Тошев, политик, Бранко Цървенковски, македонски политик, Гриша Ганчев, бизнесмен, Тони Димитрова, поп-певица.

Дървен Тигър: 1734, 1794, 1854, 1914, 1974, 2034
Синьо-зеленият Дървен Тигър е свързан с утрото и пролетта. Качествата, които той притежава са красота, изисканост и целомъдрие, богато въображение и съзидателна сила. Този вид Тигър може да бъде както поет или художник, така и фермер, природозащитник или политик.
Синьо-зеленият Дървен Тигър успява да балансира работата с почивката и забавленията. Той е храбър и самоуверен, знае какво иска и как да го постигне, винаги може да си осигури подкрепа от страна на необходимите за това хора. Той е по-дружелюбен и по-толерантен от другите Тигри, проявява по-голяма готовност да изслушва околните си и да им сътрудничи. Обикновено е доста популярна личност, има широк кръг от приятели и води активен, макар и леко разпилян начин на живот. Ако се постарае да усвои изкуството на дипломацията, този Тигър може да стане богат и могъщ.
Елемент Дърво дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървения Тигър:
1734Франц Месмер,Александър Петров, руски шахматист, Ами Буе, френски геолог,
1854 Иван Андонов, революционер и обществен деец, Михалаки Георгиев, белетрист, Оскар Уайлд, ирландски писател, драматург и поет, Артюр Рембо, френски поет,
1914Борис Машалов, народен певец, Олег Нейкирх, шахматист, Норман Борлауг, американски агроном, Нобелова награда, Октавио Пас, мексикански писател, Нобелова награда, Маргьорит Дюрас, френска писателка, Андрей Гуляшки, писател, Ромен Гари, френски писател, Борис Христов, оперен певец, Юрий Андропов, съветски политик, Уилям Викри, американски икономист, Нобелова награда, Дядо Добри, български светец и дарител, Боян Боянов, стоматолог, Филип Филипов, театрален режисьор и общественик, Камен Калчев, писател и общественик, Луи дьо Фюнес, френски актьор, Туве Янсон, финландска писателка, Петър Бобев, писател, проф. Тянко Йорданов, географ, Тур Хейердал, норвежки антрополог, Александър Цветков, шахматист, Славчо Трънски, деец на БКП, Павел Вежинов, писател, Сотир Костов, художник, Васил Демиревски, деец на БКП, партизанин, Георги Чилингиров, народен певец,
1974Борис Чаталбашев, шахматист, Роби Уилямс, английски певец, Армен Назарян, български борец от арменски произход, Венелина Венева лека атлетика, Масаши Кишимото, японски манга създател, Леонардо ди Каприо, американски актьор, Емил Костов, каратист, Албена Денкова, фигурно пързаляне, Ирина Никулчина, биатлон, Ростислав Димитров, лекоатлет,

Огнен Тигър: 1746, 1806, 1866, 1926, 1986, 2046
Червеният Огнен Тигър е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Качествата, които притежава са страст и вдъхновение, усет към красотата, изключителна проницателност и възможност да се чувства щастлив и радостен дори и от дреболии.
Червеният Огнен Тигър обитава високите планини. Той е много динамичен и деен, любопитен и любознателен. Старае се да натрупа колкото се може повече знания. Червеният Огнен Тигър е щедър и ведър оптимист. Може да бъде остроумен, убедителен и добре осведомен и аргументиран оратор или завладяващ с разказа си писател.
Винаги е готов да посвети силите, времето и енергията си за начинание, което е завладяло вниманието му. Притежава лидерски качества и е способен да предаде ентусиазма си и на другите. Той е предприемчив и много добре ориентиран във възможностите за реализация на способностите си, но е и доста импулсивен.
За да успее в живота, Червеният Огнен Тигър ще трябва да се научи на търпение, хармония и равновесие.
Но елемент Огън може да донесе и страдания поради наранено самолюбие или висока температура при заболявания. Родените под този елемент Тигри може да имат твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огнения Тигър:
1746 Франсиско Гоя, испански художник,
1806Изъмбард Кингдъм Брунел, британски инженер, Джон Стюарт Мил, английски философ и икономист, Джон Огъстъс Рьоблинг, американски инженер, Феликс Арвер, френски поет, Александър Иванов, руски художник,
1866 Август фон Васерман, немски бактериолог, Борис Пожаров, актьор, Стоян Пушкаров, военен деец, Петър Абрашев, юрист, Петър Увалиев, изкуствовед, критик, писател, публицист, семиолог, Боню Ангелов, филолог, Андрей Малчев, шахматист, Руси Коджаманов, композитор, диригент и музикален педагог, Пенчо Славейков, Кръстьо Кръстев, литературен критик и писател, Иван Бончев, военен деец, Джордж Хърбърт Карнарвън, британски археолог, Михаил Попруженко, български славист, Беатрикс Потър, английска писателка и илюстраторка, Георги Бончев, геолог, Йордан Митрев, лесовъд, Иван Бацаров, лекар и военен деец, Иван Дорев, български просветен деец и историк, Жак Моше Авдала, български сценограф и живописец, Улоф Палме, шведски политик, Христо Недков, музикант, Хърбърт Уелс, британски писател, Васил Златарски, историк, Стефан Данаджиев, лекар, Стефан Тасев, военен деец, Василий Кандински, руски художник, Андрей Ляпчев, политик,
1926 – Атанас Бояджиев, български композитор, Анджей Вайда, полски режисьор, проф. Петър Горанов, историк, Дарио Фо, италиански драматург, лауреат на Нобелова награда, Боян Лечев, цигулар, Джон Фаулз, английски писател, Хю Хефнър, списание „Плейбой“, Христо Христов, кино и театрален режисьор, Елизабет II, Джеймс Стърлинг, б архитект, Верка Сидерова, народна певица, Владимир Свинтила, писател, Питър Шафър, английски драматург, Атанас Пацев, художник, Мерилин Монро, Алън Гинсбърг, американски поет-битник, Константин Коцев, български актьор, Асен Гаврилов, балетист и хореограф, Робърт Фогел, американски икономист, лауреат на Нобелова награда, Радка Кушлева, народна певица, Антон Каравелов, архитект, писател, Георги Лозанов, психиатър, психотерапевт, Фидел Кастро, Дзян Дзъмин, китайски политик, Зденка Дойчева, режисьор, проф. Иван Златев, физик, Леда Тасева, актриса, Атанас Жеков, художник, Дора Винарова, режисьор, Шиничи Хоши, японски писател, Радослав Маринов, карикатурист и илюстратор, Георги Георгиев-Гец, актьор, Мишел Фуко, френски философ, Неджметин Ербакан, министър-председател на Турция, Джоан Съдърланд, австралийска оперна певица, Йорданка Стоянова, аграрен учен,
1986 Валери Божинов, футболист, Методи Ананиев, волейболист, Рафаел Надал, испански тенисист.

Земен Тигър: 1758, 1818, 1878, 1938, 1998, 2058.
Елемент Земя е свързан с най-големите летни и следобедни жеги, цветът му е жълт. Елемент Земя влияе на всички останали елементи през всеки един период – година, месец, ден. Земята дарява качества като способност за стратегическо мислене, ефективност и издръжливост, съпричастност. Тя също е символ и на трудолюбие и реализъм, деловитост, но понякога и на инертност и прояви на инат.
Жълтият Земен Тигър е в постоянно движение. Той е силен и властен, предпочита да постъпва според собствените си желания и разбирания и много рядко приема съвети. Отговорен и разумен, преди да се захване с каквато и да е дейност, той се стреми да проучи всички възможности за успех, всички условия. За разлика от повечето представители на знака, Жълтият Земен Тигър е способен да се съсредоточи в изпълнението само на една задача, която да довърши до край без да разпилява силите си със странични занимания.
Притежава добър нюх за бизнес и за печелене на пари и обикновено успява да достигне до добро материално положение. Животът му ще е вълнуващ и динамичен, но за да е успешен, Жълтият Земен Тигър трябва да се научи да избягва капаните.
Той има широк кръг от приятели, обръща сериозно внимание на външния си вид и на своята репутация.
За хората, родени под елемент Вода са характерни добре подчертаните вежди и плоският корем. Ако те имат и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радват на късмет. Но за родените под този елемент не е добре да си пускат дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земния Тигър:
1758 Максимилиан Робеспиер, френски революционер,
1818 – Майн Рид, британски писател, Александър II, руски император, Карл Маркс, немски философ и полит. икономист, Хайнрих Гьобел, изобретател; ген. Едуард Тотлебен, Шарл Гуно, френски оперен композитор, Емили Бронте, английска писателка, Гюстав Емар, френски писател, Иван Тургенев, руски писател,
1878Александър Балабанов, литературовед и критик, Симеон Радев, публицист, Никола Михайловски, общественик и книжовник, Александър Божинов, художник, Панчо Дорев, дипломат и историк, Марсел Гросман, унгарски математик, Лазар Поптрайков, революционер, Тома Попгеоргиев, учител и свещеник, Александър Панайотов, революционер, Андрей Николов, скулптор, Александър Давидов, военен деец, Панарет Брегалнишки, духовник, Ана Маймункова, политик, Александър Радославов, революционер, Петър Манджуков, революционер, Стоян Бъчваров, български актьор, Пьотър Врангел, белогвардейски генерал, проф. Михаил Арнаудов, литературен историк, фолклорист, етнолог, Стамен Григоров, биолог и лекар, Михайло Парашчук, украински скулптор, Никола Данчов, български писател и лексикограф, Спиридон Михайлов, военен деец, Адриана Будевска, актриса,
1938Георги Джубрилов, актьор, проф. д-р Асен Дурмишев, лекар, учен и политик, Александър Костов, футболист и треньор, Методи Димов, писател, Георги Пинчев, политик, Рудолф Нуреев, балетист и хореограф, Нора Ананиева, политик, Ради Неделчев, художник-наивист, Васил Михайлов, актьор, Георги Чаушов, художник-карикатурист, Кофи Анан, ганайски дипломат, лауреат на Нобелова награда за мир, Марина Влади, френска актриса, певица и писателка, Владислав Икономов, режисьор, Едуард Захариев, кинорежисьор, Пол Верховен, нидерландски режисьор, Янка Рупкина, народна певица, Димитър Коклин, художник-гримьор, Стефка Благоева, диригент, Андрей Луканов, политик, проф. Иван Лалов, физик, Петър Иванов, аграрен учен, биотехнолог, проф. Ибрахим Касимов, агроном, професор, Тед Търнър, американски медиен магнат, Вили Клаас, белгийски политик, Димитър Стоянов, актьор и режисьор, Иван Пушкаров, политик, Никола Котков, футболист, Невена Коканова, актриса.

Асценденти на Тигъра.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Това е един жив и динамичен Тигър, който обича природата. Той има и добър усет за печелене на пари, а Плъхът в него му помага да не ги разпилява. Този Тигър обаче често сам си създава главоболия с околните, като забърква неразбирателства и разправии, а накрая сам моли за прошка. За щастие този Тигър не е злопаметен и отмъстителен.
01:00-03:00 ч.: Часът на Бика „зу“.
Освен, че е много властен и волеви, този Тигър е и доста избухлив. Но ако се научи за овладява гневните си изблици, от него може да се получи един дисциплиниран, дори мил човек.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
Този Тигър е въоражен и със зъби, и с нокти за постигането на целите си. Той е енергичен и храбър, но предпочита да напредва в живота по честен и почтен начин. Той е интересен и занимателен събеседник и спътник. По природа е доста ексцентричен, притежава чудесен ловен инстинкт, обича да пътува, да пътешества, да прави открития.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Това е един тактичен и деликатен Тигър, който успява да сдържа своите пориви и импулси. Това да някъде го прави прикрит, но пък и много ловък. Той с лекота може да взема правилни решения и да не се забърква в неприятност.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Това е един много амбициозен и целенасочен Тигър, който се стреми към сигурна и стабилна кариера. Ако се научи на повече доверие и дипломация, от него може да се получи и отличен ръководител и лидер.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
Този Тигър е роден търговец, всеки пазарлък му иде отръки. Змията в Тигъра ще го направи по-кротък и по-елегантен, по-овладян, което ще му помага да провежда преговорите си по-спокойно, овладяно и дипломатично.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Този Тигър обожава свободата и приключенията, поради което от време на време успява да се забърка в неприятности, но той до голяма степен е по-делови и благоразумен, внимава с рисковете.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Този Тигър има определено влечение към изкуство и култура, той е много интелигентен, наблюдателен и общителен, изглежда кротък и добричък, но всъщност е много себичен и ревнив.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Това е един храбър, предвидлив и прозорлив Тигър. Тук силата на мускулите се среща с интелигентността и благодарение на това този Тигър може да постигне блестяща реализация. Но ако Тигърът му изпусне края, ако изгуби мярката, това съчетание може да се окаже опасно.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Доста интересна комбинация. Тук се срещат две противоположности – едната налита на бой, а другата е роден дипломат. Никой не може да се измъкне безнаказано от хватката на този Тигър, без да е приел да го изслуша и да се съгласи с него.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
Този Тигър се стреми към прояви на благоразумие и разбирателство, стреми се да постига всичко по мирен начин, готов е да прави компромиси и дори да отстъпва. Но въпреки това езикът му си остава остър като бръснач.
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Импулсивен и поривист Тигър, който е и много наивен. Когато успее да получи това, което иска, той става мил и сговорчив. За него е много важно да се чувства обичан, да е значим в очите на другите. Никак не се срамува да си проси вниманието им.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!