Китайски зодиак – Заек

ГОДИНИ НА ЗАЕКА
29 януари 1903 – 15 февруари 1904 Воден Заек
14 февруари 1915 – 2 февруари 1916 Дървен Заек
2 февруари 1927 – 22 януари 1927 Огнен Заек
19 февруари 1939 – 7 февруари 1940 Земен Заек
6 февруари 1951 – 26 януари 1952 Метален Заек
25 януари 1963 – 12 февруари 1964 Воден Заек
11 февруари 1975 – 30 януари 1976 Дървен Заек
29 януари 1987 – 16 февруари 1988 Огнен Заек
16 февруари 1999 – 4 февруари 2000 Земен Заек
3 февруари 2011 – 22 януари 2012 Метален Заек
21 януари 2023 – 8 февруари 2024 Воден Заек
8 февруари 2035 – 27 януари 2036 Дървен Заек
Заекът от Китайския зодиак е обаятелен, интелигентен и благоразумен, добродетелен и благовъзпитан. Той предпочита тихия, спокоен и осигурен живот пред динамиката и рисковите ситуации. По правило не обича да поема рискове, ненавижда споровете, бъркотиите и шумотевицата. Когато се наложи, винаги може да намери някой друг, който да поеме риска вместо него.
Той може да бъде определен по-скоро като хобит, спазващ традициите, отколкото като джудже или елф. Домът му винаги е чист и подреден, удобен и комфортен, килерът и хладилникът – добре заредени. Освен това знае как да се забавлява и познава най-добрите барове и ресторанти в околността. Той е остроумен и много приятен събеседник, умее да води както светски и не ангажиращи разговори, така и да беседва по сериозни, дори съдбовни теми. Той винаги е дипломатичен и много дискретен. Поради всичко това хората често търсят компанията, съветите и напътствията му.
Заекът има чудесен усет към красотата и стойностните неща. Интересите му са разностранни, дарбите и талантите – многобройни, като повечето от тях са ориентирани към света на красивото във всички сфери на живота. Всички представители на знака могат да бъдат определени като интелигентни, интуитивни, наблюдателни, образовани, кротки, дружелюбни, романтични и много предани партньори. Те са тихи и свенливи, много държат на добрите отношения и в семейството, и с роднини и приятели. Успяват да постигнат разбирателство с всички свои близки. Обичат децата и са плодовити, но понякога отговорността при отглеждането на децата им идва в повече.
В поведението си Заекът винаги предпочита да се движи по линията на най-малкото съпротивление, което го прави малко лицемерен и себичен. Той много рядко може да повиши глас. Склонен и по-скоро да се направи, че не вижда неприятната и напрегната ситуация, да я заобиколи, отколкото да участва в нея. Когато усети задаващите се неприятности, той е първият, който ще се отстрани от пътя им. Предпочита да е в добри отношения с всички около себе си и е много чувствителен към критиката, била тя дори и градивна. Мрази да бъде притискан, да бъде принуждаван да взема решения под напрежение за които не е имал време да се подготви. Винаги се стреми да подготвя дейността си подредено и планирано. Не обича рисковите ситуации, не приема лесно и бързо промените.
Заекът предпочита да работи сам. Наблюдателен и прозорлив, умее да съзира и да използва благоприятните възможности. Умее да печели пари и да ги влага разумно. Той е съвестен, методичен, педантичен, тих и изпълнителен работник или служител и предпочита да работи и да живее в спокойна и стабилна обстановка. Притежава завидна памет, търговски усет и нюх съм финансовите сделки, но успехът му зависи от това, до колко той се чувства спокоен и сигурен в дадената ситуация. Когато успее да си осигури необходимата подкрепа и при подходяща работа, в която има творчески елемент, Заекът може да спечели доста добри пари.
Зайците обичат пътуванията и пътешествията, харесва им да опознават чуждите страни, обичаи и нрави. Обожават екзотичните дестинации. Предпочитат да пътуват с романтичния или с брачния си партньор. Те винаги са облечени подходящо и с много вкус и усет към детайлите. Много романтични и сантиментални, те са много отзивчиви и грижовни към партньорите си, владеят изкуството флирта и съблазняването.
ПАРТНЬОРСТВО:
Козата и Кучето са много подходящи партньори за Заека. Връзките му с тях ще са спокойни и ползотворни.
Връзката с друг Заек ще е изпълнена с разбирателство и отзивчивост.
Благодарение на своята общителност и естетическия си усет, Заекът може да постигне чудесно разбирателство с Дракона, дори и с Тигъра, който ще го пази и закриля.
Възможно е Заекът да създаде хармонична връзка и с Глигана и Вола, с които винаги ще успява да постига разбирателство.
Отношенията с Маймуната може да са и ползотворни, и хармонични, но не винаги предсказуеми.
Връзката с Петел или Плъх ще го притесни и смути, защото тези знаци често изразяват мнението си безцеремонно и безапелационно.
Отношенията му със Змията може да са изключително емоционално наситени и поради това – драматични, а Заекът не обича драмите.

Метален Заек: 1891, 1951, 2011
Белият Метален Заек е свързан с вечерта и есента. Въпреки, че наглед е тих и спокоен, този Заек е много способен, решителен и амбициозен, притежава добро самочувствие и висока самооценка. Но твърде високото самочувствие може да му изиграе лоша шега.
Белият Метален Заек притежава бърз и гъвкав уми проявява завидна ориентация в света на бизнеса. Когато преследва целите си, той може да бъде много прикрит и хитър. Винаги е наясно със себе си какво иска да постигне в живота и как най-добре да го стори. Той е доста затворен и не обича да споделя идеите си, поради което често го смятат за надменен или странен. Разбира от култура и изкуство и обича да се движи в най-отбраните кръгове на обществото. Има малко, но много верни приятели.
Родените под този елемент може да имат равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.
Видни личности, родени в годините на Металния Заек:
1711 – Михаил Ломоносов, руски учен, енциклопедист и поет,
1771 – Уолтър Скот, шотландски романист и поет,
1831 – Джеймс Кларк Максуел, шотландски физик, Елена Блаватска, Сергей Прокофиев, руски композитор,
1891 – Петко Петков, политик, Михаил Булгаков, руски писател, Пантелей Сеферов, художник, Станчо Белковски, архитект и учен, Данаил Дечев, художник, ген. лейтенант Атанас Стефанов, Мара Цибулка, българска певица, Агата Кристи, британска писателка, Иван Багрянов, политик, Васил Гендов, актьор и режисьор, ген. лейтетант Никола Михов, Христо Бърдаров, български офицер,
1951 – Атанас Липчев, писател, Добрин Добрев, литературовед, Кръстьо Кръстев, писател, сатирик, драматург, главен редактор на в. „Стършел“, Георги Жеков, футболист, Йонко Попов, композитор, Искра Радева, актриса, Карл Уиман, американски физик, Нобелова награда, Панайот Панайотов, поп-певец, Петър Великов, шахматист, Боян Дуранкев, икономист и маркетолог, проф. д-р Георги Марков, зоолог, Анатоли Карпов, руски гросмайстор, Радко Дишлиев, актьор, Атанас Папаризов, политик, Вихрен Чернокожев, литературен историк, вицеадмирал, ген. лейтенат Емил Люцканов, Валди Тотев, музикант, проф. Пламен Цветков, историк, Александър Божков, български политик, генерал Никола Колев, Елена Поптодорова, дипломат, Минчо Коралски, български политик, Веселин Сариев, поет и публицист, Милко Калайджиев, певец, Стефан Софиянски, политик, Александър Александров, космонавт, Вежди Рашидов, скулптор, Иван Иванов, актьор, Маргарита Хранова, поп-певица, Любомир Георгиев, виолончелист и композитор, Цоньо Василев, български футболист и треньор по футбол, Иля Прокопов, историк и нумизмат, Йордан Караджов, рок-певец.

Воден Заек 1843, 1903, 1963, 2023
Черният Воден Заек е свързан с нощта и зимата. Това е Заек, който обитава планините. Когато работи, той е много ефективен, прецизен и точен, много отговорен, но малко по-бавен от хората около себе си. Този Заек умее да работи и да трупа запаси, с което си осигурява щастлив семеен живот и добре осигурени старини. Елемент Вода дарява хладнокръвие и спокойствие, плодовитост, ефективност и сила. Но родените под този елемент може да са склонни към самоограничаване или ограничено мислене.
Черният Воден Заек е много чувствителен, интуитивен и емпатичен, тоест умее да вниква в чувствата на околните и да ги разбира. Поради това той приема всичко много лично и много сериозно. Притежава чудесна памет и дарбата да разпределя правилно и разумно средствата и задачите си.
За разлика от другите Зайци, Черният Воден Заек се радва на по-голяма популярност, той е високо ценен от близките и околните си. Понякога обаче той е прекалено свенлив и сдържан, което му пречи да изрази адекватно мненията и идеите си. Ако Черният Воден Заек се научи на по-голяма откритост и прямота, той ще успее да се радва на повече подкрепа и солидарност, на по-голяма популярност, а този Заек обича да е популярен.
Водата като елемент дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Ако очите са пъстри, носът – голям, а телесното тегло високо, това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водния Заек:
1483 – Рафаело Санцио, италиански художник, Мартин Лутер, реформатор,
1783 – Симон Боливар, латиноамерикански революционер,
1843 – Йорданка Филаретова, българска революционерка, Ханс Рихтер, австроунгарски композитор, Петко Каравелов, политик, Едвард Григ, норвежки композитор, Пьотър Паренсов, руски офицер, Анри дьо Ламот, френски офицер и журналист, Христо Стамболски, обществени, Георги Бенковски, български революционер, Иван Попхристов, революционер, Михаил Скобелев, руски офицер, Роберт Кох, немски учен микробиолог,
1903 – Жорж Сименон, белгийски писател, Христо Несторов, анархист, Никола Щерев, футболист и треньор, генерал Никола Попов, проф. Рада Балевска, Тодор Герасимов, археолог и нумизмат,  Г. М. Димитров, политик, Бенджамин Спок, американски педиатър, Фернандел, френски актьор и комик, Олга Кирчева, актриса, Никола Фурнаджиев, поет, Арам Хачатурян, арменски композитор, Джордж Оруел, британски писател, Илия Петров, художник, Александър Обретенов, изкуствовед, Ангел Чаушев, антифашист, Атанас Москов, политик, Джон Атанасов, американски физик, математик и електроинженер от български произход, Георги Гешев, български шахматист, Златьо Бояджиев, български художник, Конрад Лоренц, австрийски зоолог, Нобелова награда, Ърскин Колдуел, американски писател,
1963 – Красимир Узунов, български журналист, Таню Киряков, стрелба, олимпийски шампион, Илиана Раева, художествена гимнастика, Гари Каспаров, руски гросмайстор, Стефан Кисьов, писател, Мая Новоселска, актриса, Кристин Димитрова, писателка, Игор Марковски, журналист, Николай Урумов, актьор, Александър Праматарски, политик, Росица Кирилова, поп/кънтри певица, Марк Жирардели, люксембургски скиор, Красимир Георгиев, бизнесмен и футболен деец, Весел Цанков, писател-хуморист, Иван Шишман, български художник от Украйна, Димитър Борисов Главчев, политик, Светослав Минчев, публицист, Ерос Рамацоти, италиански певец, Мирослав Миронов, футболист и треньор, Анелия Раленкова, художествена гимнастика, Иванка Бадалска-Муерова, спортистка (кану-каяк), Венелин Живков, учен, Милош Зяпко, български писател, Недялко Йорданов, поет и драматург, Георги Караславов, писател, Димитър Димитров, писател, Христо Шопов, български актьор, Георги Гаджев, футболист, Виолета Георгиева, певица, Маргарита Моллова, акробатика, Даниел Цочев, актьор, Георги Христов, певец.

Дървен Заек: 1855, 1915, 1975, 2035
Този Заек е свързан с утрото и пролетта, цветовете му са зелено и синьо. Качествата, които той притежава са съзидателна сила и чудесно въображение, усет към красотата, вродено благородство и изискано поведение, целомъдрие. СиньоЗеленият Дървен Заек може да бъде както поет и художник, така и фермер или природозащитник.
СиньоЗеленият Дървен Заек е по-непосредствен в поведението си, по-гъвкав и адаптивен. Предпочита да работи в колектив, да усеща подкрепата на хората около себе си. Обикновено има много приятели и води активен социален живот. Също така той е добър организатор и съдружник, успява да осигури солидна подкрепа за проектите и начинанията си защото е много находчив и добре ориентиран в материалния свят. Справя се добре със собствени сили и не само оцелява, но и просперира.
Но това е и един много духовен Заек, който се стреми да учи и развива в себе си религиозни, окултни или друг вид духовни учения.
Дървото дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървения Заек:
1735 – Йохан Кристиан Бах, германски композитор, Джеймс Уот, шотландски инженер.
1795 – Джон Кийтс, Английски поет, ген. майор
1855 – Кръстю Маринов, опълченец, ген. майор Илия Димитриев, Анани Явашов, просветен деец, Иван Мичурин, руски биолог и селекционер, ген. майор Христо Цонев Луков, Никола Шавкулов банкер,
1915 Димитър Сагаев композитор, Венко Марковски, писател, Кунихико Кодаира, японски математик, Били Холидей, американска джаз певица, Орсън Уелс, американски режисьор, Ружа Делчева, актриса, Норман Рамзи, американски физик, Нобелов лауреат, Стоян Едрев, военен деец на БРП(к), публицист и партизанин, Донка Паприкова, социален работник, Артър Милър, американски драматург, Аугусто Пиночет, чилийски политик, Елизабет Шварцкопф, немска оперна певица, Антон Попов, български журналист, Франк Синатра, американски певец и актьор, Едит Пиаф, френска естрадна певица, Азиз Несин, турски писател-сатирик, Яко Молхов, български критик, Добри Джуров, офицер и политик, Иван Тодоров-Горуня, генерал и политик, Иван Венедиков, археолог и траколог.
1975 –Веселин Топалов, гросмайстор, Магдалена Малеева, тенисистка, Елена Алексиева, писател, Анна Цолова, журналист, Яница Нешева, оперна певица, Веселина Петракиева, журналист, Кристиан Вигенин, политик, Нина Николина, певица, Явор Караиванов, актьор, Кейт Уинслет, британска актриса, Део, български ТВ водещ, Иво Янакиев, гребане, Мария Петрова, художествена гимнастика, Екатерина Дафовска, биатлон, Татяна Петкова, незряща състезателка по маратонско бягане, Андреана Николова, оперна певица, Петър Стоянов, сумист.

Огнен Заек: 1747, 1807, 1867, 1927, 1987, 2047
Червеният Огнен Заек е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Качествата, които дарява Огънят са страст и вдъхновение, красота, възможност да се чувстваме щастливи и радостни дори и от дреболии. Всички хора, родени под този знак са много наблюдателни, те притежават силна и вярна интуиция, но Червеният Огнен Заек направо е роден медиум.
Червеният Огнен Заек обича да е в голяма компания. Той е дружелюбен и общителен, по-открит и откровен от другите Зайци. Не се притеснява да заяви изискванията, очакванията и мненията си. Но въпреки това той се стреми да е дипломатичен и дискретен и така успява да постигне разбирателство с всички около себе си. Този Заек е находчив и предприемчив, умее да управлява разумно и ефективно своите дела. Притежава силна воля и, ако успее да си осигури необходимата подкрепа ще има възможност да напредне сериозно в живота. Но въпреки вродената си сила и устойчивост, често той не е в състояние да понесе сблъсъците и противопоставянето, които могат а го доведат до униние и депресия. По правило животът му е хармоничен и осигурен, старините му са спокойни и сигурни.
Огънят управлява сърцето и кръвта. Родените под този елемент може да имат твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огнения Заек:
1747 – Леополд II, император на Свещената Римска империя.
1807 – Цеко Петков, хайдутин и революционер, Джузепе Гарибалди, италиански революционер и политически деец,
1867 – Александър Протогеров, офицер, Жеко Спиридонов, скулптор, Лазар Ванков, геолог, Андрей Тошев, политик, Александър Малинов, политик, Асен Николов, военен деец, Луиджи Пирандело, италиански писател, драматург, Тодор Чипев, издател, Лука Иванов, офицер и революционер, Михаил Сапунаров, военен деец, Енрике Гранадос, испански композитор, Джон Голсуърти, британски писател, Георги Кирков, политик, Марин Василев, скулптор, Никола Писаров, военен деец, Константин Жостов, военен деец, Мария Кюри, физик, Стефан Нерезов, военен деец, Кристиан Биркеланд, норвежки физик, Йозеф Мария Олбрих, австрийски архитект, Манол Иванов, филолог,
1927 – Леон Даниел, режисьор, Димитър Панделиев, български писател, Хари Белафонте, американски музикант, Габриел Гарсия Маркес, колумбийски писател, Нобелов лауреат, Владимир Комаров, руски космонавт, Ханс-Дитрих Геншер, германски политик, Люба Колчакова, прима балерина, Николай Соколов, поет, Иван Радоев, писател, Мерсия Макдермот, английска писателка, Христо Пелитев, писател и журналист, Тодор Панайотов, художник, Лени Вълкова, джаз-певица, Жана Костуркова, художничка, Владимир Гиновски, скулптор, Калина Тасева, художничка, Симеон Пиронков, композитор, Мартин Пърл, американски физик, лауреат наНобелова награда, Димитър Попов, политик, общественик, министър-председател, Христо Контев, ентомолог, Георги Найденов, банкер, Минко Балкански, учен, професор в университета Мария и Пиер Кюри, Стефан Продев, писател, есеист и публицист, Борислав Стоев, художник-илюстратор, Тургут Йозал, турски политик, Гюнтер Грас, немски писател, Нобелова награда, Златка Дъбова, художничка, Моско Москов, езиковед, Любен Дилов, писател.
1987 – Поли Генова, поп певица, Мария Шарапова, руска тенисистка, Тезджан Наимова, лека атлетика, Григор Григоров, гросмайстор, Красимир Анев, биатлон, Цанко Цанков, плуване, Александра Жекова, сноуборд.

Земен Заек: 1819, 1879, 1939, 1999, 2059
Жълтият Земен Заек е свързан с най-големите летни и следобедни жеги. Той живее в най-непроходимите горски дебри. Това е един много упорит, издръжлив, амбициозен и работлив реалист, който притежава бърз и находчив ум и дарбата на стратегическото мислене. Когато работи, той е много отговорен и ефективен. Но понякога може да бъде инертен, да прояви  инат. Този Заек често е много хитър, дори подмолен. Притежава завиден търговски нюх и е високо ценен от приятели и колеги, които търсят съветите му и ценят мненията му. Той лесно намира подкрепа за проектите си и така може да си създаде добре осигурен, дори охолен живот. Като млад може да се прояви като авантюрист, но с възрастта уляга.
За хората, родени под елемент Земя са характерни добре подчертаните вежди и плоския корем. Ако те имат и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радват на късмет. Но за тях не е добре да си пускат дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земния Заек:
1759 – Жорж Дантон, френски политик, Фридрих Шилер, немски поет, философ, историк и драматург,
1819 – Виктория, кралица на Обединеното кралство, Уолт Уитман, американски поет, Алберт фон Сакс-Кобург-Гота, съпруг на кралица Виктория, Гюстав Курбе, френски живописец, Жак Офенбах, френски композитор, Херман Мелвил, американски романист, есеист и поет, Леон Фуко, френски физик, Евлоги Георгиев, български предприемач.
1879 – Александър Андреев, скулптор, Александър Стамболийски, политик, Алберт Айнщайн, немски математик и физик. Владимир Стоянов, военен деец, Григор Чешмеджиев, политик, Стефан Костов (Ст. Л. Костов), писател и етнограф, Васил Попов, анархист, Александър Мутафов, художник, Александър Гиргинов, политик, Александър Кисьов, военен деец, Александър Цанков, български политик, Тодор Паница, революционер, Никола Маринов, художник, Емилиано Сапата, мексикански революционер, Павел Груев, юрист, Петко Тодоров, писател, Александър Буйнов, революционер, Михаил Джеров, български революционер, Александър Илиев, революционер, Лев Троцки, съветски политик, Йосиф Сталин, съветски политически лидер.
1939 – Венелин Живков, учен, Милош Зяпко, писател, Недялко Йорданов, поет и драматург, Гао Синдзиен, китайски писател, Цветан Тодоров, българо-френски философ, акад. Андрей Пантев, историк, инж. проф. д-р Людмил Даковски, Петко Еврев, архитект, Франсис Форд Копола, режисьор и сценарист, Георги Берберов, архитект, Лили Иванова, Климент Денчев, актьор, Любен Петков, писател, Джеки Стюърт – трикратен Световен шампион във Формула 1, Марко Семов, писател и публицист, Карел Гот, чешки поп-певец, Светла Протич, пианистка, Романо Проди, италиански политик, Анатолий Кашпировски, съветски психотерапевт, одор Колев, актьор, Мариана Евстатиева, режисьор, Лий Харви Осуалд, американски атентатор, Тина Търнър, американска певица, Никола Цанев, футболист, Христо Тотев, кинооператор, Иван Вуцов, футболист, Васил Анков, футболист, Цветана Сотирова, ски бягане.

Асценденти на Заека.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Интелигентен, сговорчив и добре осведомен Заек, който може да си осигури и материална и финансова, и емоционална сигурност.
01:00-03:00 ч.: Часът на Бика „зу“.
Благодарение на влиянието на Вола, този Заек може да се прояви като по-независим и уверен в себе си, по-хладнокръвен и овладян, които го прави по-ефективен и успешен.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
Този Заек притежава изключително бърз, комбинативен и гъвкав ум. Той е по-независим и смел от другите представители на знака.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Това е Заек, който е много тактичен, мил и дипломатичен. Той се стреми към тишина и спокойствие, сигурност и стабилност.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Упорит, предприемчив и амбициозен Заек, който не само предпочита да работи сам, но и се стреми да контролира околните си.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
Този Заек е много чувствителен и лесно раним. Въпреки, че често се чувства объркан и неуверен, той не приема чуждите съвети, не понася критиката. Ръководи се единствено от емоцията и интуицията си.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Този Заек има доста добро самочувствие и висока самооценка. Палав и авантюристично настроен, той не се бои да поема рискове и предизвикателства, да си съперничи с тези, които смята за свои конкуренти. Всичко това му помага по-бързо да напредне в живота.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Това е един дружелюбен, толерантен, отзивчив, състрадателен и щедър Заек, но за съжаление той е доста широкопръст. На него му е трудно да пести и да трупа, да управлява материалните си активи.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Хитър, лукав и ловък, това е един непредвидим Заек, който не бяга от предизвикателствата, който е способен да забърква каши, дори да забърква и себе си в тях. От него може да се очакват изненади от всякакъв вид.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Чаровен, харизматичен и пленителен, този Заек успява да печели лесно приятелства и пари. В един момент той може да бъде много дипломатичен и тактичен посредник в спорове, а в друг – да се втурне в битката напред с главата. Той винаги държи да бъде изслушван, а мнението му да се зачита.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
Този Заек се радва на по-голямо уважение и популярност. Той е по-открит и дружелюбен, по-алтруистично настроен и по-малко егоистичен, лицемерен и себичен от другите представители на знака
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Роден самотник, който се старае да организира живота си по своите собствени правила и закони, този Заек се стреми към съвършенство във всичко. Често е смятан за тайнствен и загадъчен, за непредвидим. Но когато успее да се измъкне от заешката си дупка, той е изненадващо дружелюбен, услужлив и отзивчив.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!