Година на Черния Воден Тигър

На 01.02.2022 г., в 07:45 бг време настъпва Китайската година на Черния Воден Тигър- -ян.

Третият знак от Китайския календар е посветен на Тигъра, който е силен, потаен, непредвидим и неуловим, склонен да поема рискове. Поради всичко това времето от 01.02.2022 до 21.01.2023 г. може да се окаже доста динамично и изпълнено с неочаквани обрати. В този период можем да очакваме всякакви промени и предизвикателства във всяка област на живота. Това бурно и наситено с динамика и напрежение време може да провокира всички, дори кроткия и миролюбиво настроен Заек да излезе от дупката си и да поеме някакъв риск.

В годината на Тигъра можем да очакваме търсене и намиране на иновативни и нестандартни, но базирани на стар опит решения за постигане на успех и напредък във всички области на живота. Бихме могли да очакваме и по-малко демагогия и лицемерие, повече честност и откритост, когато се дискутират предстоящи проекти или се търси решение на наболели проблеми.

Тъй като Тигърът печели парите си по не съвсем традиционен начин, можем да очакваме изненадващи промени в паричните потоци, промени в начина на печелене на пари, в стоково-паричните отношения. По принцип има опасност паричните потоци да се движат по изненадващ начин – в един момент можем да отбележим върхови постижения, но в следващия да се случи финансов колапс. В този период можем да очакваме и протести и гражданско неподчинение, недовършени поради липса на финансиране големи и обещаващи проекти.

Когато сме запознати с характера на знака, ние можем да си направим изводи и за годината като цяло, и за самите себе си.

Черният Воден Тигър обитава най-непроходимите горски дебри. Той е свързан с нощта и зимата. Този вид Тигър е едновременно силен, импулсивен и самоотвержен. Неговата нагласа е на бунтар. За него животът е една непрестанна битка, но той успява да води битките си до край, без да се оплаква. Този Тигър има много и разнообразни интереси. Винаги е готов да експериментира с нови идеи, да изследва далечни земи. Той е гъвкав и адаптивен, много общителен и мил по природа. Успява да запази хладнокръвие дори в моменти на тежка криза. Черният Воден Тигър е добър оратор, има чудесно дар-слово и, когато се наложи, е много добре аргументиран и убедителен. Така успява да постига целите си. Но когато ентусиазмът му охладнее, Тигърът губи интерес и оставя всичко на самотек. В повечето случаи неговият живот се състои от поредица възходи и падения.

По характер Тигърът е пламенен, смел и решителен. Всяко нещо, с което се залови, върши с огромна енергия и ентусиазъм. Гори от нетърпение да се докаже. Притежава оригинално мислене, бърз и гъвкав ум, светкавични реакции, силна воля и решителност, дълбоки и непоклатими възгледи. Не обича наставленията, рутината и конвенционалността го изморяват, бюрокрацията го отвращава. Живее, за да е свободен, за да действа по начина, който смята за правилен, да прави именно това, което той, а не някой друг предпочита или смята за правилно.

Всеки Тигър обича предизвикателствата и приключенията и рядко се задържа дълго на едно място, обича да поема рискове, да се хвърля в битки. Той е прям и честен, не обича лицемерието и фалша, никога не бяга от спорове и битки, винаги е готов да защити позицията си, дори това да предизвика сериозен конфликт. Поради сериозната си самоувереност и склонността си да взема прибързани решения и да поема рискове, той често се оказва в трудни ситуации. Но Тигърът обича предизвикателствата, Въпреки, че е силен и смел или може би точно поради това, той много трудно понася критиките и пораженията. Когато това се случи, той е склонен да изпадне в продължителна депресия, самообвинения и самосъжаление.

Как ще се чувства Тигъра в собствената си година, как ще се чувстват и представителите на останалите знаци:

През тази година най-добре ще се чувстват Глигана, Кучето, Коня, Козата.

Представителите на знака, независимо от елемента на годината, в която са родени, могат да очакват неочакваното. В една ситуация те ще бъдат безспорни победители и фаворити, а в друга – в положение на пълно поражение. Горе-долу същото се отнася и за Вола, Дракона, Змията и Маймуната.

За Плъха и Заека, макар и често непредвидима, годината общо-взето ще е поносима.

Години на Водния Тигър: 1782, 1842, 1902, 1962, 2022:

8 февруари 1902 – 28 януари 1903 Воден Тигър
26 януари 1914 – 13 февруари 1915 Дървен Тигър
13 февруари 1926 – 1 февруари 1927 Огнен Тигър
31 януари 1938 – 18 февруари 1939 Земен Тигър
17 февруари 1950 – 5 февруари 1951 Метален Тигър
5 февруари 1962 – 24 януари 1963 Воден Тигър
23 януари 1974 – 10 февруари 1975 Дървен Тигър
9 февруари 1986 – 28 януари 1987 Огнен Тигър
28 януари 1998 – 15 февруари 1999 Земен Тигър
14 февруари 2010 – 2 февруари 2011 Метален Тигър
1 февруари 2022 – 20 януари 2023 Воден Тигър
20 януари 2034 – 7 февруари 2035 Дървен Тигър

Видни личности, родени в годините на Водния Тигър:
1782
Михаил Воронцов, руски генерал, Николо Паганини, композитор, Николаус Опел, германски зоолог,
1842 Карл Май, немски писател. Камий Фламарион, френски астроном, Стефан Маларме, френски поет, Арсени Костенцев, просветител и общественик, Василий Верешчагин, руски живописец-баталист,
1902Игор Курчатов, руски учен– физик, създател на водородната бомба, Коста Църнушанов, общественик, Златан Дудов, режисьор, Борис Левиев, диригент и композитор, Никола Илчев, борец, боксьор и кечист, Джон Стайнбек, американски писател, Нобелова награда, проф. Иван Унджиев, историк, Веселин Стоянов, композитор, Халдор Лакснес, исландски писател, Нобелова награда, Димитър Стоевски, писател и преводач, Иван Ненов, художник, Петко Задгорски, художник и скулптор, Майър Лански, американски мафиот, Мими Балканска, опера и оперета, Ценко Бояджиев, художник, Павел Попов, агроном, Ангел Каралийчев, писател, Фани Попова-Мутафова, писателка, акад. Жак Натан, икономист и политик, Владимир Христов, геодезист, Любомир Далчев, художник и скулптор,
1962Ферарио Спасов, български футболист и треньор, Стив Ъруин, австралийски естественик, Йордан Матеев, писател, Венцислав Върбанов, политик, Мартин Заимов, финансист и политик, Марин Бакалов, футболист и треньор, Тодорка Минева, преводач, редактор, Димитър Веселинов, филолог, професор, Петя Дубарова, поетеса, Борис Велчев, юрист, Наско Сираков, футболист и футболен деятел, Бьорге Оуслан, норвежки изследовател, Том Круз, Роман Кисьов, поет и художник, Надежда Михайлова, политик, Даниел Вълчев, политик, Мартин Минчев, инженер, Стойчо Стоев, футболист и треньор, Лъчезар Тошев, политик, Бранко Цървенковски, македонски политик, Гриша Ганчев, бизнесмен, Тони Димитрова, поп-певица.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!