12-те знака от Китайския зодиак в годината на Водния Заек

Според елементите. Влиянието на Черния Воден Заек ще смекчи прекалената импулсивност на всички, родени под елемент огън, ще оглади ръбовете на тези, които са родени под елемент метал, ще подпомогне развитието на родените под елемент земя, дърво и вода.

Плъхът е интелигентен, наблюдателен, любознателен, находчив и гъвкав. Той е добър дипломат. Успява лесно и бързо се ориентира във всякакви ситуации, да съзира трудностите и капаните и да ги заобикаля. И дори да попадне в капан, той пак успява да се измъкне. Но през настъпващата година на Заека капаните няма да са малко. За това Плъхът трябва постоянно да е нащрек. Ще е добре да внимава с документи, договори и инвестиции. За да си спести излишни неприятности ще е добре Плъхът да се съсредоточи в непосредствените си задачи, да овладее твърде високите си очаквания и амбиции, навика си да манипулира околните.

Плъхът винаги търси партньори, които да го подкрепят и разбират и през тази година ще може да разчита на Бика, Глигана, Кучето, Дракона и Маймуната. Но той трябва да внимава много със Заека и Козата. По отношение на личния живот ще е добре романтичният Плъх да овладява импулсите си към неангажиращи флиртове, да насочи усилията си към поддържане на пълноценни отношения с хората, които са важни за него.

Бикът е издръжлив и упорит, справедлив, прилежен и методичен при постигане на целите. Бързо съзира възможностите да печели пари и да гради кариера. Работи упорито и неуморно, умее да цени труда си и не се срамува да си търси възнаграждението. Но Бикът е консервативен, властен и контролиращ. Не обича промените и трудно общува с непознати, няма чувство за хумор, изразява се буквално, както и буквално приема думите на другите. Той не умее да губи. Но въпреки тези си недостатъци, Бикът успява да поддържа чудесни отношения с хората, на които държи, а в това число влиза и Заека. Бикът и Заека винаги успяват да постигат съгласие и хармония в отношенията и поради това годината, управлявана от подкрепящия го Заек, ще е доста добра за Бика. Той ще се радва и на добри отношения с друг Бик, със Змията и Глигана, но ще е добре да заобикаля отдалеч Дракона, Тигъра и Козата.

В годината на Заека семейният Бик ще се радва на споделено щастие, единомислие и единодушие и, ако се стреми да създаде потомство, ще има нови поводи за радост. Тези, които все още търсят подходящата партия ще имат късмет в любовта. Те ще имат възможност за създаване на стабилни романтични връзки.

Тигърът е пламенен, смел и решителен, обича предизвикателствата и приключенията. Всяко нещо, с което се залови върши с огромна енергия и ентусиазъм. В отношенията си с хората Тигърът е прям и честен, не обича лицемерието, не бяга от спорове и битки. Винаги е готов да защити позицията си, дори това да предизвика сериозен конфликт. А в годината на Заека това не се толерира. Спестовният Заек не одобрява и харченето с широка ръка, на което е свикнал Тигъра.

През годината на Заека Тигърът ще се радва на подкрепата на Коня, Кучето и Глигана и, ако не действа в пряк разрез с разбиранията на Заека, ще може да разчита и на неговата подкрепа. По този начин Тигърът ще може да си осигури една малко скучна, но все пак плодотворна година.

За да се радва на споделено щастие, ще е добре Тигърът да се постарае да освежи романтичните и семейни отношения За свободните Тигри годината е особено добра за търсене и намиране на подходящ партньор.

В китайската астрология Заекът живее на Луната, която винаги е с променливо лице. В годината на собствения си знак той би трябвало да се чувства перфектно, но това не е точно така. На него ще му се наложи да се справя с промени и обрати, които не е планирал. Но ако приеме философски това, годината ще е по-скоро добра и плодотворна за него. През тази година той ще се радва на безрезервна подкрепа на Козата, на доста добри отношения с Бика и Глигана и на поносими с другите Зайци, Тигъра, Дракона, Маймуната и Коня. Въпреки силното взаимно привличане със Змията, Заекът винаги трябва да е нащрек с нея. Ще е добре да заобикаля отдалеч Плъха и Петела.

За романтичния, кротък, предан и плодовит Заек, който много държи на добрите отношения в семейството, с роднините и приятелите, годината ще е доста добра. Зайците, които не са обвързани, ще имат възможност за създаване на стабилна романтична връзка, а семейните, които искат да създадат потомство, всичко ще върви като по вода.

Драконът е обаятелен, деен и предприемчив, динамичен, амбициозен и честен. Притежава много силна воля и добре изявени лидерски качества. Изискан и горд, понякога той се проявява като себичен егоист или сноб. Умен, находчив и схватлив, той умее да печели пари, дори и от съвсем безперспективни на пръв поглед каузи. Ако се постарае да е по-скромен, в стремежа си да напредне в работата, Драконът ще бъде подкрепян от Заека. Той ще може да разчита и на Глигана и Маймуната, а за да си спести излишни неприятности ще е добре да избягва отдалеч Бика, Тигъра и особено Кучето.

За Дракона годината на Заека ще е благоприятна за работа и кариера, за добър финансов приход. Но по отношение на романтиката и личния живот нещата ще бъдат по-трудни. Семейните Дракони вкъщи ще трябва да стъпват на пръсти, а за несемейните ще е добре да оставят флиртовете на по-задни позиции и да се съсредоточат в работата и кариерата.

Годината на Заека може да бъде лека и спокойна за Змията, ако тя се постарае да не създава излишно напрежение около себе си и овладява твърде високите си очаквания и изисквания. По този начин Змията ще може да се радва на признание, подкрепа и закрила от влиятелни и високопоставени хора. Ако действа по-дипломатично и делово, ако доказва своите качества, способности и компетентност без много шум, тя ще има възможност за добри приходи и кариерен растеж. През тази година Змията ща може да разчита на подкрепата на Бика и Дракона и ако се постарае да спести драмите на Заека, ще може да се радва и на неговата закрила.

За необвързаната Змия годината на Заека е много подходяща за създаване на стабилна романтична връзка с подходящ партньор. Но семейната Змия ще трябва да се постарае да е по-тиха и скромна вкъщи.

Всички Коне са предприемчиви и амбициозни, инициативни и социални, практични и прагматични. Когато решат да се доказват в работата и да печелят пари, те не оставят нищо да им се изплъзне от ръцете. Конете са хазартни играчи и често са склонни да поемат необмислени рискове, както и често изпадат в бунтарски настроения. А това в годината на Заека, с когото Коня не се разбира съвсем лесно, е направо противопоказно. За това ще е добре Конят да се постарае да бърза бавно и да се оглежда, защото има опасност да допусне някаква сериозна грешка, която да провали всичките му усилия за печалба и напредък. Но Конят е голям оптимист и това ще му помогне да продължи да върви уверено напред, подкрепен от друг Кон, от Козата и Тигъра. Той на всяка цена трябва да внимава в краката му да не се мотае Плъх, да избягва компанията на Маймуната и Бика.

Въпреки че в работата в на Коня ще му се наложи да се бори с проблеми и трудности, през годината на Заека той ще бъде компенсиран с безоблачен личен живот.

Козата е най-артистичният и най-творчески знак от Китайския зодиак. Тя притежава изтънчено чувство за красота и хармония. Влага творчество във всяко нещо, с което се захване и умее да печели пари. Въпреки, че изглежда небрежна и не особено амбициозна, тя е перфекционист. Също като Заека, обича спокойствието и уюта и ненавижда споровете, разногласията и неприятностите. Но за разлика от Заека, Козата не е особено спестовна, предвидлива и практична, тя не понася ограничения и строги графици. Всичко това може да й донесе неприятности през тази година, които да завъртят песимистичната и страхлива Коза в един омагьосан кръг от проблеми, от който излизането ща а трудно. Но все пак, подкрепена от разумния Заек, от Коня и Глигана, Козата ще може да си осигури една малко противоречива, но все пак успешна година.

Любовта е много важна за Козата и, ако тя са постарае да овладява емоциите си, ще се радва на отзивчивост, единомислие и единодушие с хората, на които държи.

Маймуната е много интелигентна, изобретателна, колоритна и забавна, но и много честолюбива. Тя притежава многобройни дарби и таланти, сериозно дар слово, добра аргументация и е много убедителна, когато това се наложи. Не понася скуката и за това се захваща с много задачи наведнъж. Тя знае какво иска и как до го постигна, справя се с лекота със сложни и трудни задачи и не бяга от предизвикателствата. Лесно печели пари, но и лесно ги харчи. Маймуната е много динамична и енергична, рутината и еднообразието я отегчават, не понася ограниченията, а с всичко това може да си създаде проблеми в годината на кроткия, спестовен и методичен Заек. Но подкрепена от Дракона и Глигана, и ако не прави излишни и неуместни номера на Заека, тя ще може да се радва на една доста противоречива, но успешна година. За да си спести излишни неприятности, ще е добре Маймуната да бяга на далеч от Тигъра и Петела, и особено от Коня.

Пакостливата Маймуна е много романтична, емоционална и лесно ранима, което я прави доста трудна в общуването с хората, на които държи. За да се радва на щастлив и пълноценен личен живот, ще е добре тя да престане с номерата, да овладява емоциите си и да намери верен израз на това, което чувства дълбоко в себе си.

Петелът е амбициозен и артистичен. Умее да се ориентира във всяка ситуация, да преценява всеки факт. Планира и подготвя внимателно всяка своя задача. При проблеми успява да намери най-правилното решение и подхожда творчески. Когато е необходимо успява да си осигури подкрепата на точните хора. В годината на Заека Петелът ще намери подкрепа в лицето на Бика, Змията, и Коня, но ще трябва да се пази много от Заека, Маймуната и Кучето, и особено от другите Петли.

Петелът умее да печели пари, но обича и да ги харчи. Склонен е да поема рискове и да заявява на висок глас претенциите си. Често е нетактичен. А Заекът никак не обича подобно поведение. За да си осигури една прилична и приемлива година, ще е добре Петелът да е по-спестовен, по-тих и толерантен, да не търси лесни пътища за бързи печалби и постигане на целите, да изразява емоциите си по подходящ начин.

Кучето е пословично със своята коректност, почтеност, вярност и лоялност, със своето чувство за справедливост. Отговорно, прилежно и трудолюбиво, то има дарбата да работи с пари. Знае как да извлича печалба дори и от на пръв поглед не особено перспективни проекти. Работи с удоволствие и лекота в екип или колектив. Но въпреки, че изглежда дружелюбно, то не е особено общително, предпочита да се намира сред отбран кръг от приятели. В годината на Заека Кучето ще може да разчита на подкрепата на Тигъра, Глигана, Коня и на другите Кучета, дори на тази на Заека.

Годината ще бъде стабилна за Кучето. Въпреки че то може да срещне предизвикателства и неочаквани обрати по отношение на кариерата си, в крайна сметка всичко ще излезе на добър край. През тази година Кучето ще се радва и на стабилен личен живот. Тези, които искат да имат деца ще имат повод за щастие, а необвързаните ще имат шанс да срещнат точния човек.

Глиганът е смятан за най-облагодетелствания знак от Китайския зодиак. Когато полага дори и минимални усилия, той успява да постигне повече и да стигне по-далеч от другите. Въпреки, че изглежда ленив, Глиганът е доста предприемчив и изобретателен. Той умее да печели пари и да прави разумни и изгодни капиталовложения. Има дарбата и да работи усърдно, и да се забавлява, обича да се чувства нужен и полезен. През тази година той ще се радва на чудесни отношения с повечето от знаците на Китайския зодиак с изключение на Змията, от която трябва да се пази.

Годината на Заека ще бъде успешна и плодотворна Глигана. Той ще има възможност за напредък в кариерата, за разширяване на дейността си и за добри приходи. Семейният Глиган ще се радва на единомислие и единодушие и, ако иска да създаде потомство, годината е много подходяща за това. Тези, които все още търсят подходящата партия, ще имат шанса за една много вълнуваща и страстна връзка.

18.01.2023 г.

Ели Маринова.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!